Βρήκε στην πίσω αυλή του σπιτιού του τον μεγαλύτερο δεινόσαυρο στην Ευρώπη - Εκπληκτική ανακάλυψη στην Πορτογαλία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Βρήκε στην πίσω αυλή του σπιτιού του τον μεγαλύτερο δεινόσαυρο στην Ευρώπη - Εκπληκτική ανακάλυψη στην ΠορτογαλίαΠυρετωδώς εργάζονται παλαιοντολόγοι στην πίσω αυλή ενός σπιτιού στην Πορτογαλία προκειμένου να φέρουν στο φως τα λείψανα του μεγαλύτερου δεινόσαυρου που έχει βρεθεί ποτέ στην Ευρώπη. Αυτό ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας.

Πρόκειται για απολιθωμένα οστά δεινοσαύρου που βρέθηκαν το 2017 από τον ιδιοκτήτη ενός οικοπέδου στην πόλη Πομπάλ, στην κεντρική Πορτογαλία, κατά τη διάρκεια εργασιών ανοικοδόμησης.


Μέσα στον Αύγουστο Ισπανοί και Πορτογάλοι παλαιοντολόγοι έκαναν ανασκαφή στον χώρο για να αποκαλύψουν τον μεγαλύτερο, όπως πιστεύουν, δεινόσαυρο της Ευρώπης. 

Υπολογίζεται πως είχε μήκος περίπου 25 μέτρα και έζησε πριν από 145 εκατομμύρια χρόνια. Ο σκελετός ανήκει σε ένα σαυρόποδο, ένα είδος φυτοφάγου, τετράποδου δεινόσαυρου με πολύ μακρύ λαιμό και ουρά.