Ηλεκτρικό ρεύμα: Σήμερα Τρίτη ανακοινώνονται οι επιδοτήσεις Σεπτεμβρίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σήμερα Τρίτη ανακοινώνονται οι επιδοτήσεις Σεπτεμβρίου

Στα 2 δισ. τον ερχόμενο μήνα η στήριξη για τους λογαριασμούς ρεύματος


Στις 09:30 το πρωί της Τρίτης αναμένεται να ανακοινωθούν οι επιδοτήσεις Σεπτεμβρίου για την ενέργεια, μετά την εκτόξευση της τιμής της κιλοβατώρας στα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι πάροχοι, με αυξήσεις έως και 65%.

Τις ανακοινώσεις θα κάνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Στα 2 δισ. τον Σεπτέμβριο η στήριξη για τους λογαριασμούς ρεύματος

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, η κρατική ενίσχυση για τον Σεπτέμβριο σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος θα ανέλθει στα 2 δισ.


Παράλληλα, και αναφερόμενος στο πακέτο ΔΕΘ, ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχουν δεκάδες μέτρα στο τραπέζι, αλλά τι θα υλοποιηθεί θα εξαρτηθεί από τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο, αλλά και τις προτεραιότητες που θα θέσει ο πρωθυπουργός σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως οι αυξήσεις που ανακοίνωσαν οι πάροχοι, σε σχέση με την τιμή της κιλοβατώρας τον Αύγουστο, φτάνουν έως και το 60 με 65% ανάλογα με την εταιρεία.


Πλέον, το ενδιαφέρον των καταναλωτών για να μην επαναληφθούν φαινόμενα των προηγούμενων μηνών με τις αυξήσεις – σοκ στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, στρέφεται στις επικείμενες ανακοινώσεις του υπουργείου Ενέργειας και στο αν θα υπάρξει και αντίστοιχη αύξηση στην κρατική επιδότηση, η οποία είχε κάπως εξομαλύνει την κατάσταση μετά το πρώτο σοκ που υπέστησαν τα νοικοκυριά όταν οι λογαριασμοί ρεύματος είχαν εκτοξευθεί σε αστρονομικά ποσά, χωρίς ακόμα τότε να έχει τεθεί σε ισχύ το μέτρο του Power Pass.

Οι τιμές

Οι τιμές που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τον Σεπτέμβριο και θα φανούν στα τιμολόγια του Οκτωβρίου κυμαίνονται ανάλογα με τον πάροχο από 0,75 ευρώ έως 1 ευρώ η κιλοβατώρα (για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες).

ΔΕΗ: 0,788 ευρώ ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα και 0,8 ευρώ για πάνω από 500 κιλοβατώρες. Η χρέωση για το νυχτερινό τιμολόγιο είναι 0,747 ευρώ. Πάγιο 3,5 ευρώ το μήνα.

Protergia:
0,78213 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,77855 για το νυχτερινό τιμολόγιο. Πάγιο 5 ευρώ το μήνα.

Ήρων:
0,750 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,6 με έκπτωση συνέπειας 20 %. Πάγιο 3 ευρώ το μήνα.

Elpedison:
τα τιμολόγια ανάλογα με το πρόγραμμα κυμαίνονται από 1,0864 έως 1,1367 ευρώ ανά κιλοβατώρα ενώ προβλέπεται επιστροφή (loyalty pass) τον επόμενο μήνα η οποία για τον Αύγουστο καθορίστηκε σε 0,4 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

NRG:
0,748-0,768 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πάγιο 1,8-5 ευρώ το μήνα.

Zenith:
0,687 – 0,697 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πάγιο 4-4,5 ευρώ τον μήνα.


ΒΗΜΑ