Η πολυπληθέστερη και η μεγαλύτερη σε τετραγωνικά πόλη του κόσμου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η πολυπληθέστερη και η μεγαλύτερη σε τετραγωνικά πόλη του κόσμου


Με πληθυσμό άνω των 37 εκατομμυρίων κατοίκων!


Ο ορισμός της πόλης ποικίλλει, αλλά γενικά θεωρείται ότι είναι ένας κατοικημένος τόπος που είναι πολυπληθέστερος από ένα χωριό. Το μέγεθος αυτού του πληθυσμού μπορεί να κυμαίνεται από μερικές χιλιάδες έως δεκάδες εκατομμύρια. Και αν μιλάμε για τη μεγαλύτερη πόλη του κόσμου σε σχέση με τον πληθυσμό, το μυαλό μας πρέπει να πάει, σίγουρα, προς την Ασία, και πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία.



Τόκιο: Η πολυπληθέστερη πόλη του κόσμου


Σύμφωνα με την Έκθεση των Παγκόσμιων Πόλεων του ΟΗΕ για το 2018, το Τόκιο είναι η μεγαλύτερη πόλη στη Γη, με πληθυσμό άνω των 37 εκατομμυρίων κατοίκων που καταλαμβάνουν τη μητροπολιτική περιοχή. Για να καταλάβετε το μέγεθος σκεφτείτε ότι λιγότεροι άνθρωποι ζουν σε ολόκληρη την πολιτεία του Τέξας (περίπου 28,6 εκατομμύρια) ή σε ολόκληρη την ήπειρο της Αυστραλίας (περίπου 25,5 εκατομμύρια).

Ο πληθυσμός που κατοικεί εντός των επίσημων ορίων της πόλης του Τόκιο είναι μικρότερος, 14 εκατομμύρια, αν και αυτό εξακολουθεί να είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Η ιαπωνική πρωτεύουσα είδε την πρώτη πληθυσμιακή πτώση της μετά από ένα τέταρτο του αιώνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, αλλά δεν έχει χάσει τη θέση της στο Νο 1 της λίστας, σύμφωνα με το mentalfloss.com.

Η επόμενη πολυπληθέστερη αστική περιοχή είναι το Δελχί της Ινδίας, το οποίο φιλοξενούσε περίπου 31,1 εκατομμύρια κατοίκους το 2018. Αν και είναι η μεγαλύτερη πόλη της Αμερικής, η Νέα Υόρκη δεν πλησιάζει την κορυφή της κατάταξης, καθώς ο πληθυσμός της το 2021 ήταν περίπου 8,46 εκατομμύρια εντός των ορίων της πόλης και 19,77 εκατομμύρια στην ευρύτερη περιοχή.

Newsbeast