Δ.Θέρμης για το κλείσιμο της Πειραιώς στα Βασιλικά: "Εξασφαλίστε τουλάχιστον ένα σύγχρονο ΑΤΜ" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δ.Θέρμης για το κλείσιμο της Πειραιώς στα Βασιλικά: "Εξασφαλίστε τουλάχιστον ένα σύγχρονο ΑΤΜ"


//Ανακοίνωση Δ.Θέρμης:

Παρέμβαση του δημάρχου Θέρμης για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Βασιλικά
 
Τη διαφωνία του με το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Δημοτική Κοινότητα των Βασιλικών εκφράζει με επιστολή του προς τον περιφερειακό διευθυντή της Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος Θέρμης. 

Παράλληλα, ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος ζητά «ως ελάχιστο μέτρο για την στοιχειώδη εξυπηρέτηση των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής», όπως αναφέρει, να λειτουργήσει η Τράπεζα ένα σύγχρονο, αναβαθμισμένο μηχάνημα αυτόματων τραπεζικών συναλλαγών.


Συγκεκριμένα, στην επιστολή τους προς την Τράπεζα Πειραιώς ο δήμαρχος Θέρμης αναφέρει: 
Έχω ενημερωθεί για την απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να διακόψει τη λειτουργία του υποκαταστήματος στην Κοινότητα των Βασιλικών. Όπως μάλιστα πληροφορήθηκα, το υποκατάστημα έπαψε οριστικά τη λειτουργία του εδώ και μερικές ημέρες. Εμείς, ως διοίκηση του Δήμου Θέρμης δεν συμφωνούμε με αυτήν την απόφαση. 

Τα Βασιλικά είναι η έδρα του πρώην Δήμου Βασιλικών, με χιλιάδες κατοίκους οι οποίοι συναλλάσσονται με την τράπεζά σας. Μάλιστα, πρόκειται για μια κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή, με εκατοντάδες αγρότες οι οποίοι συναλλάσσονταν στο παρελθόν με την Αγροτική Τράπεζα και στη συνέχεια με την Τράπεζα Πειραιώς. Κατά συνέπεια, το κλείσιμο του υποκαταστήματος επιφέρει σοβαρό πλήγμα σε όλους τους συναλλασσόμενους και ειδικότερα στους αγρότες.

Σας καλώ, ως ελάχιστο μέτρο για την στοιχειώδη εξυπηρέτηση των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής, να εξασφαλίσετε τη λειτουργία ενός σύγχρονου, αναβαθμισμένου ΑΤΜ, στο οποίο να μπορούν οι πολίτες της περιοχής να κάνουν όσο γίνεται περισσότερες τραπεζικές συναλλαγές, πέρα από μια απλή ανάληψη ή κατάθεση μετρητών. Είναι το ελάχιστο που θα πρέπει να κάνετε για τη διευκόλυνση των κατοίκων και σας ζητώ να το υλοποιήσετε.