Τηγανιτές γαρίδες με φρυγανιά
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWnuOPJWmHz4R1FDiiH8r2nRph7DYza-JSoQc1jhBJkNaL3HomFY6XQXAfuCSCMwLYxNyDjdcXgx5Tt5mNbBFFP98JeMe0V9DakZ5UVtOEEnvMXD7PZ2Qh3fx7fIP88hYFhlxTotteibjfe-EglnXn0AKKr-W5JmvHGoPRvV6tzGRsYznoux-ytiDQ/s16000/CHICKEN%5B1%5D.jpg)
Για ένα ασιατικό αποτέλεσμα προτιμήστε το πάνκο στη θέση της φρυγανιάς
Υλικά
1/2 κιλό γαρίδες
1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
2 αυγά, χτυπημένα
1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά ή πάνκο
2 φλ. τσαγιού λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το αλεύρι.
Βήμα 2
Βουτήξτε κάθε γαρίδα στο μείγμα αλευριού, στη συνέχεια στα χτυπημένα αυγά και στη συνέχεια στη φρυγανιά.
Βήμα 3
Συνεχίστε μέχρι να παναριστούν όλες τις γαρίδες.
Βήμα 4
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα.
Βήμα 5
Τηγανίστε τις γαρίδες σε παρτίδες των 5 ή 6 μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 5 λεπτά. Επαναλάβετε μέχρι να τηγανίσετε όλες τις γαρίδες.
Βήμα 6
Στραγγίξτε τις γαρίδες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε με φέτες λεμονιού, αν θέλετε.
![](https://1.bp.blogspot.com/-m6KvD0_5kUg/X-Tj22xXvZI/AAAAAAABHpw/Uaz0JAAgKR0nQuI7e7VrDW56obCYBaPTwCLcBGAsYHQ/s320/MA8HTEIA_GIF%255B1%255D.gif)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgx2_RVSRNdkpyn5-BWQHKiRy58X0eUEEGGXrS-3xyeIgYHwTWMP6Z8pt42DpcRb7cOyVJmU1QLJyWqTqexhYxLozNl3fVgSNgxALK7zs-TuqcYlMHy7zSr83oSTIGMk8d-vNaHsfiVPgU9YKCIX7uSdFPl-cuzVoKpclP1_Vfd0nDog96Z2QlV_yAu=s360)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjyMMoS8d-1Ut4zb38XrEiEz_ljk3fRSX-mRMSHmiue7j_C0VIgvazUzVegLJ77bnvawiCDhqvlA7BhSJlWJAvBz_rc3rzqFZWHchL44g3-FXXvANGtBfaXeyu7saW_PH-xiwL24mMcSubCJduM6S7tgPM_dlgAKImgrvDPKdpKThe_sIr2WeRxvzze/s16000/toystore1.PNG)
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
2 αυγά, χτυπημένα
1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά ή πάνκο
2 φλ. τσαγιού λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το αλεύρι.
Βήμα 2
Βουτήξτε κάθε γαρίδα στο μείγμα αλευριού, στη συνέχεια στα χτυπημένα αυγά και στη συνέχεια στη φρυγανιά.
Βήμα 3
Συνεχίστε μέχρι να παναριστούν όλες τις γαρίδες.
Βήμα 4
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα.
Βήμα 5
Τηγανίστε τις γαρίδες σε παρτίδες των 5 ή 6 μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 5 λεπτά. Επαναλάβετε μέχρι να τηγανίσετε όλες τις γαρίδες.
Βήμα 6
Στραγγίξτε τις γαρίδες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε με φέτες λεμονιού, αν θέλετε.
![](https://1.bp.blogspot.com/-m6KvD0_5kUg/X-Tj22xXvZI/AAAAAAABHpw/Uaz0JAAgKR0nQuI7e7VrDW56obCYBaPTwCLcBGAsYHQ/s320/MA8HTEIA_GIF%255B1%255D.gif)