Τι θα πληρώσεις αν παρκάρεις παράνομα και το σηκώσει ο γερανός; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τι θα πληρώσεις αν παρκάρεις παράνομα και το σηκώσει ο γερανός;


Επιπλέον χρήματα, εκτός από την παράβαση και την αφαίρεση αδειών, θα πρέπει να καταβάλλουμε αν μας σηκώσει ο γερανός της Τροχαίας το αυτοκίνητο γιατί έχουμε παρκάρει παράνομα.


Πολλές φορές για να κάνουμε… γρήγορα τη δουλειά μας παρκάρουμε ή καλύτερα παρατάμε το όχημά μας σε σημεία που δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία. Κάποιες φορές το γνωρίζουμε, κάποιες άλλες κάνουμε τα στραβά μάτια. «Ωχ μωρέ εγώ εμποδίζω την κυκλοφορία;» σκεφτόμαστε και παίρνοντας παράδειγμα και από τα άλλα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, κάνουμε και εμείς το ίδιο.


Σε αυτές τις περιπτώσεις η Τροχαία βεβαιώνει παραβάσεις σύμφωνα με τον ΚΟΚ που αφορά κυρίως στη στάθμευση. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που πάμε να πάρουμε το όχημά μας και το έχει σηκώσει ο γερανός;


Εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν καθώς εκτός από το διοικητικό πρόστιμο και την αφαίρεση αδειών κ.λπ. θα πρέπει να σκεφτούμε και την ταλαιπωρία αλλά και το επιπλέον κόστος του… γερανού αλλά και της στάθμευσης!


Πρόστιμο, γερανός και φύλαξη

Καταρχάς η βεβαίωση της παράβασης και το πρόστιμο εξαρτάται από το είδος της και μέρος που έχουμε παρκάρει (θέσεις για ΑΜΕΑ, διπλή σειρά, παρακώλυση συγκοινωνιών κ.λπ.). Συνήθως το πρόστιμο κυμαίνεται μεταξύ 20 – 40 ευρώ που… συνοδεύεται όμως από αφαίρεση αδειών, διπλώματος κ.λπ. για 10 ημέρες (όχι για όλες τις περιπτώσεις αλλά στις περισσότερες).

Αν τώρα έχει γίνει χρήση γερανού της Τροχαίας εκεί ο οδηγός θα επιβαρυνθεί και με τα έξοδα του γερανού αλλά και της φύλαξης του οχήματος. Συγκεκριμένα θα πρέπει να πληρώσει (επιπλέον τη παράβασης στάσης/στάθμευσης) από 77 έως 100 ευρώ περίπου για τον γερανό (αν είναι της Τροχαίας ή δημοσίας χρήσης – εξαρτάται από την διαθεσιμότητα).

Επίσης και ανάλογα με τις ημέρες που θα γίνει φύλαξη του οχήματος (σε κάποιο πάρκινγκ) υπάρχει και η ανάλογη επιβάρυνση.

newsauto.gr