Τα 18 έργα που πρέπει να γίνουν στην Κοινότητα Βασιλικών εισηγήθηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας ενώπιον του Κοινοτικού Συμβουλίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τα 18 έργα που πρέπει να γίνουν στην Κοινότητα Βασιλικών εισηγήθηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας ενώπιον του Κοινοτικού Συμβουλίου


//Ανακοίνωση της Κοινότητας Βασιλικών

Καταρτίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα Κοινότητας Βασιλικών Δήμου Θέρμης για το Οικονομικό Έτος 2023 παρουσία Δημοτικών συμβούλων, φορέων, συλλόγων, Πολιτών ενώπιον όλου του Κοινοτικού Συμβουλίου Βασιλικών το οποίο ομόφωνα αποφάσισε για τα κάτωθι Έργα.


Με γνώμονα την καθημερινότητα, την ασφάλεια των πολιτών και μαθητών, την ποιότητα ζωής νεολαίων και ηλικιωμένων, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος,την αειφόρο ανάπτυξη, την ανάδειξη της Ιστορίας του Πολιτισμού και του Αθλητισμού στα Βασιλικά και τη Λακκιά με εισήγηση Πρόεδρου Κοινότητας αποφασίστηκε και προτάθηκαν με αριθμ απόφασης 16/22 8/7/22 τα παρακάτω 18 έργα που θα πρέπει να γίνουν στη Κοινότητα Βασιλικών.

Αντικατάσταση του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης στα Βασιλικά.

Ολοκλήρωση σύνδεσης του αποχετευτικό δικτύου Βασιλικών με το Βιολογικό.

Διάνοιξη δρόμων του Αγροκτήματος Β Αναδασμου Βασιλικών.

Ολοκλήρωση,
 Τακτοποίηση Πολεοδομικου Σχεδιασμού στα Βασιλικά.

Κατασκευή Γέφυρας Ανθεμουντα στη θέση Παλιά Σφαγεία Βασιλικών.

Κατασκευή κτιρίου Κέντρου Νεότητας και Πολιτισμού στα Βασιλικά.

Κατασκευή Αντιπλημυρικης Τάφρου στο χώρο Α και Β Αναδασμού Αγροκτήματος Βασιλικών,βελτίωση υφιστάμενους δικτύου ομβρίων και κατασκευή νέου όπου δεν υφίσταται.

Κατασκευή κυκλικών κόμβων στο σχολικό Συγκρότημα Βασιλικών και στη θέση παλιά νεκροταφεία Βασιλικών.

Κατασκευή πεζοδρομίου από τον ΟΑΕΔ Λακκιας μέχρι την ΕΟ Θεσ/νικης Πολυγυρου και από το ΕΠΑΛ Βασιλικών μέχρι την Σουρωτή.

Κατασκευή Δημοτικού Χώρου Αναψυχής στη Λακκιά.

Τοποθέτηση χλοοτάπητα στο βοηθητικό γήπεδο Αετού Βασιλικών και δημιουργία στεγάστρων στις κερκίδες.

Οριοθέτηση, περίφραξη και φωτισμός στον Ιστορικό Χώρο Βασιλικών θέση Πύργος Πισιωνα.

Δημιουργία Υδατοδεξαμενής στους πρόποδες Βουζιαρη σε Δημοτικό Αγροτεμάχιο της Κοινότητας Βασιλικών που εφάπτεται με το Οικισμό Αγίας Αναστασίας για αντιπυρική δασοπροστασία και δημιουργία νέας γεώτρησης Βόρεια των Βασιλικών θέση Καρακαλα για επάρκεια ύδρευσης.

Δημιουργία χώρων αναψυχής στα παλιά νεκροταφεία και εξωκλήσι Αγίας Παρασκευής Βασιλικών.

Δημιουργία πάρκου τσέπης (pocket park) στο σημείο ΠΙ δίπλα Κοιμητήρια Βασιλικών όπου αποθέτονται τα ογκώδη απορρίμματα.

Πεζοδρόμηση και ασφαλτόστρωση από τα παλιά νεκροταφεία έως παλιά Σφαγεία Βασιλικών.

Αξιοποίηση και αναβάθμιση του χώρου Παλιά Μεταλλεία Βασιλικών και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής έως το Φράγμα Βασιλικών.

Διατήρηση, Συντήρηση και αναστήλωσή του ισογείου κτίσματος Φώφης Πατικα που είναι δωρεά στη Κοινότητα Βασιλικών και στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικών.

Θα ακολουθήσει αυτές τις μέρες Συζήτηση στη Δημόσια Διαβούλευση που θα γίνει στη Θέρμη και κατόπιν θα διαβιβαστούν οι απόψεις και αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης.