Όσοι τρώνε πολύ συχνά θαλασσινά, εκτός από ανεβασμένη ερωτική διάθεση, έχουν κι αυτό το πλεονέκτημα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Όσοι τρώνε πολύ συχνά θαλασσινά, εκτός από ανεβασμένη ερωτική διάθεση, έχουν κι αυτό το πλεονέκτημαΕίναι γνωστό ότι τα θαλασσινά εκτοξεύουν την ερωτική διάθεση, όπως επίσης είναι γνωστό ότι αποτελούν μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμίνης D και λιπαρών οξέων Ω3.

Υπάρχει όμως άλλος ένας σημαντικός λόγος για να μοιράζονται τα ζευγάρια, αυτή τη διατροφική βόμβα υγείας.

Ερευνητές από το Τμήμα Διατροφής του Χάρβαρντ κατέγραφαν 501 ζευγάρια που προσπαθούσαν να κάνουν παιδί και σημείωναν τη καθημερινή τους κατανάλωση θαλασσινών -ψαριών και οστρακόδερμων- για 4 χρόνια, καθώς και το πόσο συχνά έκαναν σεξ.


Θαλασσινά πάνω από 2 φορές την εβδομάδα

Οι ερευνητές είδαν με έκπληξη ότι το 92% όσων κατανάλωναν θαλασσινά πάνω από 2 φορές τη βδομάδα, περίμεναν παιδί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τα ζευγάρια με την υψηλότερη πρόσληψη θαλασσινών -πάνω από 8 μερίδες το μήνα- έκαναν επίσης σεξ κατά 22% περισσότερο.

Τα όστρακα θεωρούνται αφροδισιακά χάρη στον ψευδάργυρο που περιέχουν, αλλά οι ερευνητές δεν απέδωσαν την αυξημένη σεξουαλική επιθυμία εκεί, και δεν ασχολήθηκαν με την περιεκτικότητα των θαλασσινών στο συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό.

«Είναι πιθανό τα ζευγάρια που καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα θαλασσινών μαζί, να μοιράζονται περισσότερα γεύματα και έτσι να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί», σημειώνει η συγγραφέας της έρευνας, Audrey Gaskins.

Όσο για την αύξηση της γονιμότητας, τα Ω3 λιπαρά στα ψάρια έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να βελτιώσουν το σπέρμα και την ποιότητα του εμβρύου, να αυξήσουν την πιθανότητα ωορρηξίας και τα επίπεδα προγεστερόνης (μιας ορμόνης που εμπλέκεται στην εγκυμοσύνη), εξηγεί η Audrey.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο “The Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism”.
Δεν υπάρχουν σχόλια