Τέλος στο χάρτινο δίπλωμα οδήγησης – Τι έρχεται - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τέλος στο χάρτινο δίπλωμα οδήγησης – Τι έρχεται

Η εύκολη έκδοση νέου τύπου διπλώματος οδήγησης, αλλά και η ψηφιακή άδεια οδήγησης στο κινητό αναμένεται να καταστήσουν το χάρτινο δίπλωμα είδος προς εξαφάνιση.Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Μεταφορών, ο οποίος αναμένεται να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών που μέχρι πρότινος συνωστίζονταν στα γκισέ.

Μεταξύ άλλων, ο ψηφιακός μετασχηματισμός αναμένεται να σημάνει το τέλος του χάρτινου (ροζ) διπλώματος οδήγησης, το οποίο πλέον μπορεί να αντικατασταθεί με νέου τύπου (πλαστική κάρτα) μέσω της ψηφιακής πύλης gov.gr.

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι πολίτες είναι να συμπληρώσουν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, να επισυνάψουν φωτογραφία και δείγμα της υπογραφής, να εκδώσουν και να πληρώσουν το παράβολο και να συμπληρώσουν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail), όπως και το τηλέφωνό τους.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα λάβουν ενημερωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα, ώστε να παραλάβουν αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου από την Περιφέρειά τους, παραδίδοντας την οδήγηση παλιού τύπου.

Επιπροσθέτως, στο τέλος του διπλώματος οδήγησης αναμένεται να οδηγήσει και το (μη υποχρεωτικό) ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης που θα βρίσκεται από τις 27 Ιουλίου στο smartphone των οδηγών.

Οι πολίτες θα πρέπει να «κατεβάσουν» την εφαρμογή «Gov.gr Wallet» μέσω του Google Play ή του App Store. Στο Gov.gr Wallet θα πάρει θέση η άδεια οδήγησης του οδηγού, ανεξάρτητα από το αν η υλική μορφή της έχει χάρτινη ή πλαστική υπόσταση.

Το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης θα προσφέρει σημαντική διευκόλυνση τόσο στους οδηγούς, οι οποίοι θα απαλλαχθούν από το άγχος του να ξεχάσουν κάπου ή να χάσουν το δίπλωμα στην έντυπη μορφή του, όσο και στους άνδρες της Τροχαίας, καθώς σε τυχόν έλεγχο, αυτός θα γίνεται πιο γρήγορα και έγκυρα.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, έχει επισημάνει ότι η χρήση του Gov.gr Wallet θα είναι τόσο εύκολη όσο ήταν και αυτή με το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται στον αέρα το ψηφιακό πορτοφόλι του οδηγού «ΜyAuto» όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν το αυτοκίνητο των οδηγών, ενώ έχει εγκαινιαστεί και η υπηρεσία ηλεκτρονικής μεταβίβασης.Best News