Καλλιάνος: "Έρχεται καύσωνας από την Παρασκευή με θερμοκρασίες έως 42 βαθμούς Κελσίου" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Καλλιάνος: "Έρχεται καύσωνας από την Παρασκευή με θερμοκρασίες έως 42 βαθμούς Κελσίου"



Καύσωνα μετά τις 22 Ιουλίου προβλέπει ο Μαθηματικός - Μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος
ο οποίος όμως επισημαίνει ότι οι καιρικές συνθήκες δεν θα μοιάζουν με αυτές που σημειώθηκαν στην Ισπανία και την Πορτογαλία τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως εκτιμά ο Γιάννης Καλλιάνος, οι συνθήκες που θα διαμορφωθούν στην χώρα μας δεν θα είναι ακραίες, οι θερμές αέριες μάζες θα μας επισκεφθούν για 3-5 ημέρες και η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40-41°C και τοπικά ακόμη και τους 42°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.


Αναλυτικά η ανάρτησή του για την μεταβολή του καιρού:


ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ

Εδώ και 10 ημέρες σας είχα δώσει την συγκεκριμένη ημερομηνία. Και μάλιστα σας είχα πει : «Σε αντίθεση με όλα όσα ειπώθηκαν ότι τις προηγούμενες ημέρες θα μας επισκεπτόταν δήθεν ο ακραίος καύσωνας της Ισπανίας, αυτό δεν θα γίνει. Από τις 22 Ιουλίου και μετά φαίνεται ότι θα έρθει περαιτέρω ζέστη».


ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ;;;

Η απάντηση είναι όχι! Θα είναι ένας κλασικός Ελληνικός καύσωνας, η διάρκεια του οποίου ακόμη δεν μπορεί να προσεγγιστεί με ακρίβεια και που θα επηρεάσει την Ιταλία, κομμάτι της Ελβετίας και της Αυστρίας, όλα τα Βαλκάνια (και την Ελλάδα επομένως), τα ανατολικά και Νότια της Τουρκίας και την Κύπρο.


ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 40°C Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Από την Παρασκευή 22 Ιουλίου και στη συνέχεια φαίνεται ότι τουλάχιστον για 3-5 ημέρες θα μας επισκεφτούν αυτές οι θερμές αέριες μάζες. Ο υδράργυρος στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια αυτού του καύσωνα, θα αγγίξει τους 40-41°C και τοπικά ακόμη και τους 42°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.


ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ;;;

Ασφαλώς, μπορεί να υπάρξουν κάποιες μικροαλλαγές ως προς τις μέγιστες θερμοκρασίες ή ως προς τη διάρκεια αυτού του καύσωνα. Όλα αυτά όμως θα ξεκαθαρίσουν στα μέσα της προσεχούς εβδομάδας. Η γενική εικόνα όμως είναι αυτή.


Προσοχή :

Σας παρουσιάζω από τώρα την πιθανή καιρική εξέλιξη διότι οφείλουμε να είμαστε όλοι έτοιμοι λόγω του ότι ο κίνδυνος πυρκαγιών παραμονεύει, οι πολίτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ακόμη και για την λίγο πιο έντονη ζέστη που έρχεται και ασφαλώς και ο κρατικός μηχανισμός να λάβει τα μέτρα του.

Το να σας ενημερώσω 1 η 2 ημέρες πριν για τον καύσωνα, προσωπικά δεν μου λέει τίποτα. Από τώρα είναι λογικό να ενημερωθείτε. Και ασφαλώς, αν αλλάξει κάτι και έρθει πιο ισχυρός ή πιο ήπιος, εννοείται θα σας το πω.