10 παιδικές τροφές που μπαίνουν στην κατάψυξη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

10 παιδικές τροφές που μπαίνουν στην κατάψυξη

gr.pinterest.com
Ξέρετε ποιες παιδικές τροφές μπορείτε να παγώσετε; Θα σας δώσουμε μερικές επιλογές, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε τη διατροφή του μωρού σας και επίσης να εξοικονομήσετε χρόνο προετοιμασίας!


Ένα από τα πράγματα που απαιτούν πολύ χρόνο από τους γονείς είναι το φαγητό των παιδιών. Ξεφλούδισμα, αφαίρεση των σπόρων, τεμαχισμός, ανάμειξη ή βράσιμο, φαίνεται ότι δεν υπάρχει ποτέ αρκετός χρόνος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επιλογές για παιδικές τροφές που μπορείτε να παγώσετε είναι μια εξαιρετική ιδέα.

Η κατάψυξη είναι ένας εξαιρετικός τρόπος συντήρησης των τροφίμων. Απλώς πρέπει να επιλέξετε τα σωστά τρόφιμα και να ακολουθήσετε μερικές συμβουλές για να διατηρήσετε τα θρεπτικά συστατικά, τη γεύση και την υφή αυτού που ετοιμάζετε.


Πράγματα που χρειάζεστε για να παγώσετε τις παιδικές τροφές

Πριν από την κατάψυξη παιδικής τροφής θα πρέπει να κάνετε μια λίστα με τα πράγματα που θα χρειαστείτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την κατάψυξή σας οργανωμένη για μέγιστη φρεσκάδα. Σύμφωνα με τη Mercedes Piquera, τα περισσότερα τρόφιμα διατηρούν τα αρχικά τους χαρακτηριστικά, τη θρεπτική αξία, τη γεύση και το άρωμα μετά την απόψυξη.

Κολλητική ταινία και μόνιμος μαρκαδόρος

Ορισμένα τρόφιμα που ετοιμάζετε θα έχουν παρόμοιο χρώμα-πουρές καρότου και μαρμελάδα ροδάκινο, για παράδειγμα-και αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Γι ‘αυτό πρέπει να γράψετε το όνομα του περιεχομένου του δοχείου και την ημερομηνία που το ετοιμάσατε.

Δίσκοι με παγάκια για τις παιδικές τροφές

Οι δίσκοι με παγάκια είναι ο ευκολότερος τρόπος για να παγώσετε τις παιδικές τροφές επειδή μπορούν να χωρέσουν μικρές μερίδες. Οι εύκαμπτοι δίσκοι είναι πιο εύπλαστοι από τους στερεούς όταν πρόκειται να βγάλουμε μερίδες από την κατάψυξη.

Εάν δεν έχετε αυτούς τους δίσκους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά πλαστικά δοχεία που είναι εύκολο να αποθηκευτούν.

Τηγάνια για μάφιν για τις παιδικές τροφές

Τα τηγάνια για μάφιν λειτουργούν πολύ όπως τα παγάκια. Μόλις παγώσει η παιδική τροφή, μπορείτε να τη μεταφέρετε σε πλαστική σακούλα κατάψυξης ή σε πλαστικό δοχείο με καπάκι.

Δίσκοι ψησίματος μπισκότων

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε δίσκους μπισκότων εάν θέλετε να παγώσετε τα παιδικά τρόφιμα καλύπτοντάς τα. Ρίξτε τον πουρέ στην επιφάνεια ή χρησιμοποιήστε μια σακούλα με μια γωνία κομμένη για να φτιάξετε μικρές μερίδες.

Σακούλες κατάψυξης

Σύμφωνα με τον καθηγητή Roberto Massini, όλα τα κατεψυγμένα τρόφιμα πρέπει να προστατεύονται από το κάψιμο του καταψύκτη. Αυτό μπορεί να λεκιάσει, να βλάψει ή να αφυδατώσει το φαγητό.

Οι σακούλες κατάψυξης είναι μια εξαιρετική επιλογή για την προστασία μικρών μερίδων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλες σακούλες για να διατηρήσετε μεγαλύτερες ποσότητες. Και φυσικά, μην ξεχάσετε να βάλετε ετικέτα στη σακούλα με το όνομα του φαγητού και την ημερομηνία παρασκευής.

Λοιπόν, ποιες παιδικές τροφές μπορείτε να καταψύξετε;

Μια ομάδα χημικών μηχανικών εξήγησε ότι κατά την αργή κατάψυξη, σχηματίζονται μεγάλοι, αιχμηροί κρύσταλλοι πάγου. Αυτοί μπορούν να διασπάσουν τη δομή ορισμένων τροφίμων, οπότε είναι καλή ιδέα να τα πολτοποιήσετε ή να τα κάνετε πουρέ πριν τα καταψύξετε.

1. Η κολοκύθα είναι μια εξαιρετική επιλογή από τις παιδικές τροφές

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε ποικιλία. Το περιοδικό Perspectives in Human Nutrition τις προτείνει επειδή είναι πλούσιες σε βήτα-καροτίνη, πρόδρομο της βιταμίνης Α. Επιπλέον, στα μωρά αρέσει η γλυκιά τους γεύση.

Απλά πλύνετε, ξεφλουδίστε, κόψτε σε κομμάτια και στη συνέχεια βράστε για 5 έως 8 λεπτά. Στη συνέχεια, στραγγίστε το νερό και στη συνέχεια πολτοποιήστε σε πουρέ, χειροκίνητα ή με επεξεργαστή τροφίμων.

2. Μοσχάρι, κοτόπουλο και ψάρι

Αυτές είναι οι κύριες πηγές πρωτεΐνης για βρέφη. Πρέπει να μαγειρευτούν σε ζωμό λαχανικών μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο, για να γίνουν πουρές.

3. Μύρτιλλα, φράουλες και κεράσια

Ο Δρ Garzón εξηγεί ότι αυτά τα φρούτα είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, μια βιοδραστική χρωστική ουσία γνωστή για την αντιοξειδωτική δράση που έχει στο σώμα. Περιέχουν επίσης βιταμίνη C και φυτικές ίνες που βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Μπορείτε να τα αναμίξετε φρέσκα και να τα καταψύξετε απευθείας ή να τα μαγειρέψετε για 10 λεπτά πρώτα. Το μαγείρεμα συγκεντρώνει τα σάκχαρα και δίνει στον πουρέ μια πιο γλυκιά γεύση. Θυμηθείτε να τα πλύνετε καλά πριν τα αναμίξετε.

4. Ροδάκινα

Σύμφωνα με το Ισπανικό Foundationδρυμα Διατροφής, τα ροδάκινα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, βιταμίνη C, καροτενοειδή και αντιοξειδωτικά. Περιέχουν επίσης φυσικές ουσίες αρώματος και γεύσης που ονομάζονται κουμαρίνες.

Αφού πλύνετε, ξεφλουδίσετε και αφαιρέσετε τους σπόρους, κόψτε τους και τρίψτε τους σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά με λίγο νερό, για να βοηθήσετε στην εξαγωγή των φυσικών σακχάρων. Αφήστε τον πουρέ να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια συσκευάστε τον και καταψύξτε τον.

5. Παντζάρια και καρότα

Δύο λαχανικά με ρίζες που τα μωρά μπορούν να αρχίσουν να τρώνε από νωρίς είναι τα παντζάρια και τα καρότα. Η γλυκύτητά τους τα καθιστά συνήθως αγαπημένα των νεότερων μελών της οικογένειας.


Τα καρότα περιέχουν βήτα καροτένια που μετατρέπονται σε βιταμίνη Α, φυτικές ίνες και κάλιο. Ο καθηγητής Luis Leiva μίλησε για τα θρεπτικά οφέλη των τεύτλων. Περιέχουν σάκχαρα, φυτικές ίνες, φολικό οξύ, σίδηρο, κάλιο και αντιοξειδωτικά.

Θα πρέπει να τα βράσετε με το δέρμα για να αποφύγετε την απώλεια φυτοχημικών και θρεπτικών συστατικών που διαλύονται στο νερό. Μόλις μαλακώσουν, τα ξεφλουδίζουμε και τα πολτοποιούμε. Αφού κρυώσουν, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη.

6. Η γλυκοπατάτα είναι μια καλή επιλογή από τις παιδικές τροφές

Οι γλυκοπατάτες είναι ένα λαχανικό ρίζας που είναι πλούσιο σε άμυλο, σάκχαρα και καροτενοειδή. Έχουν παρόμοια εμφάνιση και υφή με τις πατάτες και είναι ιδανικά για την παρασκευή πουρέ.

Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια βράζουμε για 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα πολτοποιούμε πριν τα βάλουμε στην κατάψυξη.

7. Φασόλια και φακές

Τα όσπρια είναι απαραίτητα στην πρώιμη διατροφή του παιδιού. Τα φασόλια είναι πηγή φυτικής πρωτεΐνης, αμύλου και φυτικών ινών. Είναι επίσης πλούσια σε ψευδάργυρο, σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Ο χρόνος μαγειρέματος για τα όσπρια τείνει να ποικίλει ανάλογα με το αν είναι μαλακά ή όχι. Είναι καλή ιδέα να μουλιάσετε τα ξερά φασόλια για περίπου 8 ώρες πριν τα μαγειρέψετε για να μαλακώσουν. Οι φακές μαλακώνουν σε 15 έως 20 λεπτά, χωρίς να μουλιάσουν.

Μόλις μαλακώσουν, βάλτε τα στον επεξεργαστή τροφίμων για να τα μετατρέψετε σε πουρέ. Μπορείτε να τα αναμίξετε με λίγο σκόρδο ή κρεμμύδι για να τονίσετε τη γεύση τους. Διατηρούνται για πολύ καιρό στην κατάψυξη.

8. Καλαμπόκι

Το καλαμπόκι είναι μια εξαιρετική επιλογή για άλεσμα και κατάψυξη. Αυτό το δημητριακό έχει καλή ποσότητα νερού, φυτικών ινών, πρωτεϊνών και σακχάρων. Θα πρέπει να το μουλιάσετε για 6 ώρες για να εξαλείψετε τον φλοιό που το καλύπτει.

Στη συνέχεια μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά και αφήνουμε να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια, βάλτε το στο μπλέντερ με λίγο ελαιόλαδο και λίγο από το νερό μαγειρέματος. Η πάστα που σχηματίζεται πρέπει να στραγγιστεί πριν από την κατάψυξη.

9. Κολοκυθάκια

Τα κολοκυθάκια είναι ένα εύπεπτο λαχανικό και η ήπια γεύση του το καθιστά ένα άλλο αγαπημένο μεταξύ των μικρότερων μελών του νοικοκυριού. Έχει πολύ νερό και φυτικές ίνες.

Μετά το πλύσιμο, κόψτε σε κομμάτια και σοτάρετε σε σκόρδο, κρεμμύδι και πράσο. Μπορείτε να το αναμίξετε με καρότο και γλυκοπατάτα αν θέλετε. Στη συνέχεια ανακατεύουμε και είναι έτοιμο να παγώσει.
10. Κουνουπίδι και μπρόκολο

Το κουνουπίδι και το μπρόκολο ανήκουν στην ίδια οικογένεια σταυρανθών λαχανικών. Σύμφωνα με το Τμήμα Γεωργίας και Υπηρεσιών Καταναλωτή, το μπρόκολο περιέχει βιταμίνη Α, Κ,φυλλικά οξέα και βιταμίνη C. Ο καθηγητής Nicolás Pedreros αναδεικνύει το κουνουπίδι ως πηγή βιοδραστικών ενώσεων.

Μπορείτε να τα μαλακώσετε αχνίζοντάς τα για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, πολτοποιήστε και αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα αποψύξετε.

Τροφές που δεν παγώνουν καλά

Δεν είναι όλα τα τρόφιμα κατάλληλα για κατάψυξη. Μερικά από αυτά παίρνουν ένα δυσάρεστο καφέ χρώμα ή γίνονται πολύ υδαρή και χάνουν τη γεύση τους.

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων συνιστά να προσθέσετε λίγο λεμόνι ή να βράσετε στον ατμό το φαγητό για 3 λεπτά για να βελτιώσετε το χρώμα. 

Αυτά περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Αχλάδια
  • Αβοκάντο
  • Δαμάσκηνα
  • Βερίκοκα
  • Αγγούρι
  • Ακτινίδια
Συμβουλές για τις παιδικές τροφές

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την ασφαλή κατάψυξη χωρίς να επηρεάζεται η θρεπτική αξία:Συσκευασίες: πρέπει να είναι ασφαλή και σφραγισμένα καλά, ώστε να μην υπάρχουν κενά. Πρέπει να απολυμαίνονται και να πλένονται προσεκτικά. Εάν είναι δυνατόν, αποστειρώστε τα με ζεστό νερό. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι έχετε γράψει την ημερομηνία και το όνομα του φαγητού.

Αφήστε επαρκή χώρο κατά τη συσκευασία: τα κατεψυγμένα τρόφιμα αυξάνονται σε όγκο. Για αυτόν τον λόγο, μην γεμίζετε την κατάψυξη μέχρι την κορυφή. Τα τρόφιμα μπορεί να χυθούν κατά τη διαδικασία κατάψυξης.

Πουρές: τα τρόφιμα πρέπει να βράζονται σωστά, έτσι ώστε ο πουρές να μην έχει σβώλους. Μην προσθέτετε αλάτι και βεβαιωθείτε ότι ο πουρές είναι κρύος πριν καταψύξετε. Μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι.

Η παιδική τροφή είναι ασφαλέστερη, φθηνότερη και πιο θρεπτική όταν γίνεται στο σπίτι. Το πάγωμα πολτοποιημένου φαγητού ή πουρέ σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να το προετοιμάσετε καθημερινά.


meygeia.gr