"Μια οφειλόμενη απάντηση στον δήμαρχο Θέρμης και τον πρωθυπουργό" από την Οργάνωση Μελών Θέρμης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

"Μια οφειλόμενη απάντηση στον δήμαρχο Θέρμης και τον πρωθυπουργό" από την Οργάνωση Μελών Θέρμης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ



//Ανακοίνωση Οργάνωσης Μελών Θέρμης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Μια οφειλόμενη απάντηση στον δήμαρχο Θέρμης και τον πρωθυπουργό

Χθες, ο δήμαρχος της Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη (σ.σ: δείτε σχετικά εδώ) με τη συνήθη συνοδεία κλακαδορων και τους δημότες της Θέρμης απόντες. Οι κοινές δηλώσεις έγιναν σε κλίμα αλληλουποστηριξης και ανταλλαγής φιλοφρονήσεων.

Δε μας προκαλεί έκπληξη ο δήμαρχος, που πρόσφατα ιδιωτικοποίησε το δημοτικό πάρκινγκ της Θέρμης, να έχει πολλά κοινά με τον άνθρωπο που ξεπουλά εδώ και τρία χρόνια την υγεία, την παιδεία, εκφυλίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς, με ένα από τα τελευταία του χόμπι να είναι η
υποβάθμιση της εθνικής άμυνας της χώρας. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού αποφάσισε να παγώσει δρομολογημένα και προς παράδοση έργα της Θεσσαλονίκης (Μετρό, Διαμετακομιστικό Κέντρο, Φορέας του Θερμαϊκού Κόλπου κ.α.) έρχεται, κατά την προσφιλή του συνήθεια, να οικειοποιηθεί την ανέγερση νέου γηπέδου για τον ΠΑΟΚ.

Λέμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι για το θέμα αυτό η πρώτη άδεια δόθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του ίδιου του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Είναι προφανές πως αν ήμασταν κυβέρνηση τώρα το έργο της ανέγερσης θα είχε ήδη ξεκινήσει.

Στον Θ. Παπαδόπουλο τονίζουμε ότι είναι προσβλητικό για τους δημότες της Θέρμης να βλέπουν τον δήμαρχό τους να πρωταγωνιστεί σε ένα σόου όπου ένας αποδεδειγμένα αποτυχημένος πρωθυπουργός παραπλανεί μοιράζοντας καθρεφτάκια για «ιθαγενείς».

Η προτεραιοποίηση του Θ. Παπαδόπουλου φαίνεται να μην αφορά:

τις Δ.Ε.Υ.Α., που πνίγονται στα χρέη από τις ακραίες αυξήσεις στην ενέργεια και τη ρήτρα αναπροσαρμογής, της οποίας τα εύσημα πηγαίνουν όλα στον σημερινό πρωθυπουργό

τους τοπικούς επιχειρηματίες που οδηγούνται σε χρεωκοπία για τον ίδιο ακριβώς λόγο αλλά και όλη την κοινωνία.

Τουναντίον, αγωνιώντας να λάβει την κομματική στήριξη της ΝΔ για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, προσφέρει ανερυθρίαστα κάλυψη στις αντιλαϊκές, αντιδημοκρατικές και αντικοινωνικές της πολιτικές, που δεν αφήνουν ανεπηρέαστους και τους ΟΤΑ.

Δυστυχώς για τους πολίτες της Θέρμης πρώτη του ανησυχία είναι το πώς θα αποκτήσει καλύτερο προσωπικό παλάτι (νέο δημαρχείο κόστους 25 εκ. ευρώ), όταν σε μια περίοδο πολλαπλασιασμού του πληθυσμού της Θέρμης:

ο Δήμος επιμένει να μην προχωράει σε σοβαρό σχεδιασμό για τη σχολική στέγη, ενώ νοικιάζει τα σχολικά κτίρια

δεν κάνει λόγο για απαραίτητες υποδομές, που λείπουν παντελώς από τον Δήμο μας (ξεκινώντας από τις ράμπες για τους αναπήρους και τους 
γονείς με μικρά παιδιά, τις παιδικές χαρές που είναι αφημένες στο έλεός του, την αποχέτευση κ.λπ.)

δεν αναφέρθηκε στο σοβαρό θέμα της αστυνόμευσης σε μια περίοδο που η εγκληματικότητα αυξάνεται. Η ευαισθησία του Κ. Μητσοτάκη για την τάξη άλλωστε είναι γνωστή, τελευταία δε, εστιάζεται αποκλειστικά στους φοιτητές και τη διατάραξη του ακαδημαϊκού έργου.

δεν άσκησε την παραμικρή κριτική στις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις για την κατασκευή της γέφυρας Τριλόφου.

τήρησε σιγή ιχθύος για τη μη πρόσληψη προσωπικού στον Δήμο μας, που οδηγεί στην υπολειτουργία των υπηρεσιών του. Αντί αυτού, προσπαθεί με προχειρότητα και πελατειακή φιλοσοφία μέσω αναθέσεων να αντιμετωπίσει ανεπιτυχώς ζητήματα που θα έπρεπε να θεωρούνται τετριμμένα σε μια ευνομούμενη πολιτεία (π.χ. το κούρεμα χόρτων).

Η ευχή του πρωθυπουργού στον δήμαρχο να συνεχίσει το έργο του, χαρίζοντάς του το χρίσμα, μόνο ως απειλή μπορεί να εκληφθεί.

Ελπίζουμε πως οι δημότες της Θέρμης θα γυρίσουν την πλάτη σε όσους αδιαφορούν για τον τόπο και τους πολίτες του.

Οργάνωση Μελών Θέρμης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ