Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης για την επίσκεψη του πρωθυπουργού: "Μια χαμένη ευκαιρία για το δήμο μας !" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης για την επίσκεψη του πρωθυπουργού: "Μια χαμένη ευκαιρία για το δήμο μας !"



//Ανακοίνωση της Παρέμβασης Πολιτών Δήμου Θέρμης
Μια χαμένη ευκαιρία για το δήμο μας ! 

Χθες 10.6.2022, σε μια χρονική στιγμή που οι δημότες μας, ιδιώτες και επιχειρηματίες, βρίσκονται σε απόγνωση με την ακρίβεια στο ρεύμα, στα καύσιμα, στo supermarket, επισκέφτηκε το δήμο μας και το δήμαρχο Θέρμης ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γι’ αυτή την επίσκεψη όχι μόνο δεν είχαμε από το Δήμο-Δήμαρχο πρόσκληση, αλλά ούτε καν ενημέρωση μολονότι θεσμικά όργανα - δημοτικοί σύμβουλοι - αιρετοί.
 
Παρακολουθήσαμε από δηλώσεις, κανάλια, ρεπορτάζ ότι η Θέρμη, το δημαρχείο, η αγορά μετατράπηκαν σε ένα σκηνικό. Ο δήμαρχος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και του ευχήθηκε «επιτυχία στο έργο του, για το καλό της πατρίδας μας». Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων ζήτησε από το δήμαρχο «…να συνεχίσει την πολύ καλή δουλειά που κάνει…».

Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται σε μια σειρά από προβλήματα που τέθηκαν στον πρωθυπουργό και σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις του, ωστόσο η ανακοίνωση η σχετική με το ίδιο θέμα, όπως παρουσιάζεται στη σελίδα του πρωθυπουργού.

Το primeminister.gr, δεν κάνει αναφορά σε καμιά δέσμευση-αναφέρει ότι «συζήτησαν για τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει και αξιοποιεί ώστε να υλοποιήσει έργα και λύσεις».

Με έκπληξη διαβάσαμε ότι από τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ο δήμαρχος πρώτο ιεράρχησε την ανοικοδόμηση δημαρχείου! 
Την ίδια στιγμή μάλιστα που ετοιμάζεται να λάβει δάνειο 2.000.000 ευρώ για αγορά κατασκευασμένου κτιρίου για να στεγάσει τις υπηρεσίες του δήμου!

👉  Ο δήμαρχος έχασε την ευκαιρία να ζητήσει από τον κ. Πρωθυπουργό σχολική στέγη για τα παιδιά μας που έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη λόγω και της έντονης οικιστικής ανάπτυξης,

👉  Ο δήμαρχος δεν ζήτησε και δεν είπε ότι δεν έχει παιδικές χαρές όπως επανειλημμένα έχει δικαιολογηθεί εξ αιτίας του δαιδαλώδους και γραφειοκρατικού νομοθετικού πλαισίου!

👉  Δεν ζήτησε και δεν είπε ότι ενώ ο δήμος Θέρμης πρέπει να τρέξει, δεν έχει το προσωπικό για να το πράξει αφού αντί για νέες προσλήψεις γίνονται μετατάξεις, με αποτέλεσμα το υφιστάμενο προσωπικό να έχει στραγγαλιστεί από το μεγάλο φόρτο καθηκόντων.

👉  Ο δήμαρχος δεν ζήτησε και δεν είπε στον κ. Πρωθυπουργό ότι η Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) δεν πληρώνει εδώ και μήνες τη ρήτρα αναπροσαρμογής, συσσωρεύοντας χρέος που αν δεν σβηστεί απειλείται ή αυτή με χρεοκοπία ή οι δημότες με αύξηση των τιμολογίων του νερού.

👉  Ο δήμαρχος δεν είπε ότι θα πρέπει να αυξήσει τα δημοτικά τέλη προκειμένου να πληρώσει το τέλος ταφής απορριμμάτων που επέβαλε η κυβέρνηση !
 
👉  Ο δήμαρχος δεν ζήτησε και δεν είπε ότι από τα έργα που αναγκάστηκε να επιλέξει για να ενταχθούν προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ‘Τρίτσης’ έχουν ενταχθεί μόνο μερικά (επειδή το πρόγραμμα έχει ξεμείνει από χρήματα..)!

👉  Δεν ζήτησε και δεν είπε ότι εδώ και τρία χρόνια έχει σταματήσει ο χωρικός σχεδιασμός, ο οποίος θα φέρει και ανάπτυξη…
 
Ο δήμαρχος έχασε την ευκαιρία να αναδείξει τα προβλήματα που οφείλονται σε επιλογές της κυβέρνησης και φέρνουν σε δυσμενή θέση τους δημότες του.

Τελικά αναρωτιόμαστε υπέρ ποιου ενήργησε; 

Υπέρ του συμφέροντος και της εξυπηρέτησης των πολιτών του τόπου του ή υπέρ δικών του λόγων χαϊδεύοντας τα αυτιά του επισκέπτη;