Στα 408 εκατ. το μπάτζετ της Ρεάλ Μαδρίτης για μεταγραφές - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στα 408 εκατ. το μπάτζετ της Ρεάλ Μαδρίτης για μεταγραφές



Η Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει στη διάθεσή της 350 εκατομμύρια λίρες (ήτοι περίπου 408 εκατ. ευρώ) για να ξοδέψει στην ενίσχυσή της στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο. Η «βασίλισσα» έχει περιορίσει τον προϋπολογισμό της, μειώνοντας το κόστος σε όλα τα επίπεδα, καθώς και συγκεντρώνοντας κεφάλαια μέσω πωλήσεων. Αυτή η οικονομική πολιτική, μαζί με το απροσδόκητο κέρδος του Champions League, της δίνει τη δυνατότητα να έχει ένα γενναίο μπάτζετ να διαθέσει για την αγορά νέων παικτών.

Η La Liga επιβάλλει ανώτατο όριο αποδοχών σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν, με βάση τα έσοδα και τις δαπάνες τους τις περασμένες σεζόν. Το goal.com εκτιμά λοιπόν ότι κάτω από αυτούς τους περιορισμούς, η Ρεάλ θα έχει το τεράστιο ποσό των 634 εκατομμυρίων λιρών (738 εκατ. ευρώ) για να χρησιμοποιήσει σε μισθούς την σεζόν 2022-23, σε σύγκριση με τα 300 εκατομμύρια (349 εκατ. ευρώ) που κατέβαλε στην ομάδα της την περασμένη σεζόν.

Μέρος αυτού του ελλείμματος θα καλυφθεί μέχρι το τέλος των περικοπών μισθών που συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, αλλά ο σύλλογος αποχαιρετά επίσης τρεις από τους υψηλότερα αμειβόμενους παίκτες του: Μαρσέλο, Γκάρεθ Μπέιλ και Ίσκο που ολοκληρώνουν το συμβόλαιο τους, απελευθερώνοντας, σύμφωνα με το Salary Sport, περίπου 75 εκατομμύρια (87 εκατ. ευρώ) από το συνολικό μισθολογικό κόστος.

Κάποιοι παίκτες είναι στη σειρά για αυξήσεις αυτό το καλοκαίρι, όπως ο Βινίσιους Τζούνιορ και ο Μιλιτάο, ενώ πρέπει να ληφθεί υπόψη και ο μισθός του επερχόμενου αμυντικού της Τσέλσι, Αντόνιο Ρούντιγκερ που προστέθηκε στο ρόστερ των Μαδριλένων.

Η νίκη στον τελικό του Champions League κόντρα στη Λίβερπουλ φέρνει τα δικά της οφέλη. Τα συνολικά κέρδη της Ρεάλ για την εκστρατεία ανέρχονται σε 113 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 30 εκατομμύρια δεν έχουν ακόμη συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό της ομάδας, δεδομένου ότι οι «Los Blancos» συνήθως υπολογίζουν στα προβλεπόμενα έσοδά τους τα χρήματα μιας πορείας ως τους «16».

Οι πιθανές πωλήσεις των Βαγιέχο, Ασένσιο, Θεμπάγιος, Γιόβιτς, θα πρόσφεραν μια περαιτέρω ώθηση, όχι μόνο στην ελάφρυνση του μισθολογικού βάρους, αλλά και στη δημιουργία νέων κεφαλαίων. Επιπλέον, η Ρεάλ βρίσκεται στη σειρά για αποπληρωμή 310 εκατομμυρίων λιρών ως μέρος της συνεργασίας της με τους «Legends and Sixth Street» για τη διαχείριση των εμπορικών συμφερόντων του ανακαινισμένου «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Συνολικά, ο σύλλογος μπορεί να υπολογίζει σε τουλάχιστον 350 εκατομμύρια (408 εκατ. ευρώ) για να επενδύσει στη μεταγραφική αγορά, αν και το πού θα πάνε αυτά τα χρήματα δεν είναι βέβαιο.

Ο κύριος μεταγραφικός στόχος Κιλιάν Μπαπέ επέλεξε να παραμείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν τον Μάιο και ο σύλλογος σχεδιάζει να συνεχίσει το χαμηλό μεταγραφικό προφίλ του, αποφεύγοντας τεράστιες δαπάνες και αναζητώντας ευκαιρίες στην αγορά για να διατηρήσει τα οικονομικά του βιβλία σε βιώσιμο επίπεδο.