Χωρίς λεωφορεία ξανά η Θεσσαλονίκη. Νέες κινητοποιήσεις στον ΟΑΣΘ. Το σωματείο πρόκειται να προκηρύξει νέα 4ωρη στάση εργασίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Χωρίς λεωφορεία ξανά η Θεσσαλονίκη. Νέες κινητοποιήσεις στον ΟΑΣΘ. Το σωματείο πρόκειται να προκηρύξει νέα 4ωρη στάση εργασίαςΤο σωματείο πρόκειται να προκηρύξει νέα τετράωρη στάση εργασίας για αύριο Πέμπτη, από τις 8 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας
Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ καθώς, παρά τις διαβεβαιώσεις εκ μέρους του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, δεν έχει υπογραφεί ακόμη η επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ούτε έχουν επιλυθεί τα υπόλοιπα αιτήματα τα οποία έχει θέσει το σωματείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr το σωματείο πρόκειται να προκηρύξει νέα τετράωρη στάση εργασίας για μεθαύριο Πέμπτη, από τις 8 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Γιάννη Δήμκα «η μέρα και οι ώρες επιλέχθηκαν ώστε να μην προκληθεί κανένα πρόβλημα σε όσους δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις». 

Την επόμενη εβδομάδα το σωματείο προσανατολίζεται για 24ωρη απεργία. Πιθανότερη ημερομηνία θα είναι η Τετάρτη 15 Ιουνίου, καθώς και τότε δεν πρόκειται να προκληθούν προσκόμματα όσον αφορά τις πανελλαδικές οι οποίες θα έχουν άλλωστε ολοκληρωθεί για τη συντριπτική πλειονότητα των μαθητών.

Υπενθυμίζεται ότι οι βασικές διεκδικήσεις των αλλεπάλληλων απεργιακών κινητοποιήσεων είναι δύο: η υπογραφή της νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το περιεχόμενο της οποίας έχει ήδη συμφωνηθεί μεταξύ διοίκησης και σωματείου, ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο και η επαναφορά των δύο επιδομάτων, θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού τα οποία έχουν περικοπεί από τη μισθοδοσία του Μαρτίου και εντεύθεν για την επανακαταβολή των οποίων απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.


Νίκος Ηλιάδης / ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια