Κεραμέως: Ανοιχτά έως τις 17:30 τα μισά ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία από τον Σεπτέμβριο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κεραμέως: Ανοιχτά έως τις 17:30 τα μισά ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία από τον Σεπτέμβριο



Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο έρχονται αλλαγές στο ωράριο των μισών ολοήμερων σχολείων, καθώς επεκτείνεται με την νέα ώρα να αφορά τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Η υπουργός Παιδείας μίλησε στο συνέδριο με θέμα «Δημογραφικό 2022: Η μεγάλη πρόκληση», το οποίο διοργανώνεται στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και ανέφερε ότι το νέο ωράριο θα είναι μέχρι τις 17:30 για το 50% των σχολείων, κάτι που είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε, πρόκειται για μια πιλοτική εφαρμογή, ενώ το πρόγραμμα αφορά όλους τους μαθητές, σε όλη την Ελλάδα, με ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς να απαιτούνται κριτήρια για συμμετοχή.


Μάλιστα, σύμφωνα με την υπουργό, έχει διττό στόχο: την επέκταση του ωραρίου «για να διευκολύνει τους εργαζόμενους γονείς» και την «ποιοτική αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών». 

Ως προς το δεύτερο σκέλος, η κ. Κεραμέως διευκρίνισε, πως θα ενισχυθεί η δημιουργική κατεύθυνση, με έμφαση στα εικαστικά, τη μουσική, τις τέχνες γενικότερα, ενώ παράλληλα θα ολοκληρώνεται και η μελέτη των μαθημάτων των παιδιών. Με αυτό τον τρόπο, θα μένει πιο πολύς χρόνος «για παιχνίδι και διάδραση με την οικογένεια».

Επίσης, επισήμανε ότι τα προγράμματα βρίσκονται υπό διαμόρφωση, θα προχωρήσουν προσλήψεις, ενώ απώτερος στόχος είναι η επέκταση του ολοήμερου σχολείου ως τις 18:00.