Εθελοντική αιμοδοσία στο δήμο Θέρμης με 110 φιάλες αίματος - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εθελοντική αιμοδοσία στο δήμο Θέρμης με 110 φιάλες αίματος

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο μήνας εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργάνωσε ο δήμος Θέρμης μέσω του Κοινωνικού Φαρμακείου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης μονάδων αίματος που παρατηρείται στα νοσοκομεία.


Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της δράσης διοργανώθηκε αρχικά εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών με την δημιουργία banner και ενημερωτικών φυλλαδίων τα οποία μοιράστηκαν σε συλλόγους και φορείς, καθώς και στα σχολεία του δήμου Θέρμης για την ενημέρωση των γονέων. Ακολούθησε σειρά εθελοντικών αιμοδοσιών από τις οποίες συγκεντρώθηκαν συνολικά 110 φιάλες αίματος.


Αναλυτικά, εθελοντικές αιμοδοσίες πραγματοποιήθηκαν από τα κλιμάκια των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και Άγιος Παύλος: στο Πλαγιάρι 18/5, στα Βασιλικά 23/5, στην Θέρμη 29/5 και στη Νέα Ραιδεστό 2/6.



Σε αυτές συμμετείχαν οι τοπικές κοινότητες αλλά και διάφοροι σύλλογοι και φορείς από τα όλα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου.

Στις αιμοδοσίες συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης, Πρασίνου και Περιβάλλοντος Αργύρης Μωραϊτης, Παιδείας Δια Βίου Μάθησης Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας Στέλιος Αποστόλου, οι πρόεδροι της Κοινότητας Πλαγιαρίου Νικόλαος Κουλέτας, των Βασιλικών Αστέριος Καρακώττας και Νέας Ραιδεστού Παναγιώτης Κατρανιάς. 

Παράλληλα, στο πλαίσιο της αιμοδοσίας έγιναν διάφορες δράσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προσέλκυση αιμοδοτών. 

Συγκεκριμένα διοργανώθηκαν παραστάσεις θεάτρου σκιών, δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, χειροτεχνίες από ανακυκλώσιμα ρούχα, καθώς και διαδραστικά παιχνίδια σχετικά με τους κάδους κομποστοποίησης.

Στις δράσεις συμμετείχε προσωπικό από τη Περιβάλλοντος και Πρασίνου, από το ΚΔΑΠ Βασιλικών, προσωπικό από την εταιρία EastWest Greece και εθελοντές από τις ομάδες Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των αιμοδοσιών προβλήθηκε σε videowall ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, σχετική με την εθελοντική αιμοδοσία.



Η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Κοινωνικών Δομών του δήμου Θέρμης, Φανή Χατζηδημητρίου η οποία είχε και τη συνολική επίβλεψη και επιμέλεια της δράσης σε συνεργασία με τα στελέχη του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Θέρμης, αναφερόμενη στο συνολικό αποτέλεσμα που είχε ο μήνας εθελοντικής αιμοδοσίας εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις 110 φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν. 

Παράλληλα, ευχαρίστησε τους πολίτες και τους εργαζόμενους του δήμου που αγκάλιασαν τη δράση και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για μια τόσο σημαντική κοινωνική προσφορά.