Τέσσερις απίθανες αλήθειες για τις γάτες! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τέσσερις απίθανες αλήθειες για τις γάτες!




4 αλήθειες που ισχύουν μόνο για τα απίθανα αιλουροειδή.


Όσοι άντρες επέλεξαν πρώτα τους σκύλους στη ζωή τους, δυσκολεύτηκαν να δουν τον εαυτό τους με μία γάτα μέσα στο σπίτι. Δεν είναι εύκολο. Ο σκύλος σε συνηθίζει αλλιώς. Με παιχνίδι, με βόλτες, με ολική αφοσίωση μέχρι να κλείσει τα μάτια του. Δεν τους κάθεται καλά ότι ο γάτος ίσως να μην έχει όρεξη για παιχνίδια ή για χάδια. Έχουν συνηθίσει από τον σκύλο να δέχεται τα πάντα. Και αυτό δεν είναι κακό γιατί τα σκυλιά είναι μοναδικά ζώα. Όμως η παρέα του γάτου έχει κάποια ιδιαίτερα καλά που θα τα εκτιμήσεις ακόμη και αν δηλώνεις κυνόφιλος. 

Αλλά πριν πάμε παρακάτω να ρίξουμε μία ματιά στα υπέροχα αιλουροειδή. 




H ευδαιμονία της ησυχίας

Για να είμαστε ειλικρινείς, το ασταμάτητο νιαούρισμα μίας γάτας μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικό. Για να συμβεί ωστόσο, σημαίνει πως την έχεις παραμελήσει και δεν προσέχεις την θέλει – εκτός και αν την καλεί η φύση επειδή έχεις επιλέξει να μην κάνεις στείρωση. Σε γενικές γραμμές ωστόσο, η γάτα είναι το ζώο που σέβεται την ηρεμία σου. Γιατί; Γιατί θέλει ακριβώς το ίδιο. Μία ζεστή γωνιά -με κουβέρτα συνήθως αν είναι χειμώνας- και έχεις έναν καλό τριχωτό φίλο που το μένει που ενδεχομένως να θέλει , είναι ένα στοργικό χάδι στο κεφάλι. Πάνω απ’ όλα ήσυχος για ώρες ολόκληρες.



Σε συμπαθεί επειδή το θέλει

Οι γάτες δεν έχουν πρέπει. Όσοι άντρες είναι γατομπαμπάδες ξέρουν πως στην ουσία είναι δουλικά που καλούνται να εκπληρώνουν καθημερινά τις επιθυμίες των τετράποδων φίλων τους. Δεν αγοράζεις όμως την φιλία μιας γάτας. Καμία τους δεν θα μπει στη διαδικασία να σε συμπαθήσει απλά επειδή την φροντίζεις. Το θεωρεί δεδομένο. Αν σε πλησιάζει συχνά είναι επειδή το θέλει και σε ξεχωρίζει σαν χαρακτήρα. Επειδή προσφέρεις ικανοποιητικό παιχνίδι, τρυφερότητα ή τέλος πάντων ό,τι ανταποκρίνεται στις ανάγκες της. Δεν έχουμε να κάνουμε απλά με κατοικίδια, αλλά με ισχυρούς χαρακτήρες.



Τα πλεονεκτήματα από την υγεία

Και μόνο η παρουσία τους μέσα στο σπίτι θεωρείται ευεργετική. Έρευνες έχουν αναφέρει πως οι γάτες βοηθούν στο να αντιμετωπίσεις τις ψυχικές ασθένειες και ιδιαίτερα την κατάθλιψη. Και ένα ζώο που μετά βίας ακούγεται, δεν είναι δα και τόσο περίεργο ότι μπορεί να βοηθήσει στον συγκεκριμένο τομέα. Ακόμα και το γουργουρητό της γάτας έχει θεωρηθεί ευεργετικό και κυρίως για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν νευρόπονους και αρθρίτιδες. Προφανώς δεν τις προτιμούμε μόνο γι’ αυτά, αλλά δεν κάνει και κακό να ξέρεις που μπορεί να σε βοηθήσει.







Αγάπη για την καθαριότητα

Δεν είναι μόνο το κομμάτι της προσωπικής τους υγιεινής. Είναι ότι οι γάτες αγαπούν τους καθαρούς χώρους. Αποφεύγουν σημεία με έντονες μυρωδιές και αντιλαμβάνονται τα προβλήματα που προκαλούν τα ανεπιθύμητα έντομα, γι’ αυτό άλλωστε και δεν τους την χαρίζουν και τα κυνηγούν. Επιλέγουν χώρους που να αερίζονται καλά και που να υπάρχει αρκετό φως -για να κοιμηθούν κυρίως- και θέλουν τακτικά καθαρισμό στο κουτί τους. Μόνο σε καλό μπορεί να σου βγει η προτίμησή τους για την καθαριότητα.



Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, ρίξε μία ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες, με διάσημους άντρες που γνώριζαν πάντα την υπεροχή των αιλουροειδών.

Christopher Walken




Antonio Banderas


Steve McQueen


Ernest Hemingway


Kurt Cobain



Sean Connery


Marlon Brando



NewsBomb