Ίος: Το υπέροχο νησί των Κυκλάδων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ίος: Το υπέροχο νησί των Κυκλάδων

 

Πώς υπογράφει η Ιος το άλλο μισό του αιώνα;

Το πρώτο ντοκιμαντέρ για τον μισό αιώνα της ιστορίας της Ίου και των κατοίκων της ήρθε για να μας συνεπάρει. Το ντοκιμαντέρ «The Children of an Endless Dream” στηρίζεται σε μαρτυρίες ανθρώπων που έμεναν το τελευταίο μισό του 20ου αιώνα στις σπηλιές δημιουργώντας και ανθίζοντας το κίνημα των παιδιών των λουλουδιών.

Ξεβαμμένα ρούχα, μακριά μαλλιά, ξέφρενα πάρτυ σημάδεψαν την Ιστορία του νησιού. Ο πιο περιγραφικός όρος της Ιου για πολλούς: το ΜΑΓΙΚΟ νησί του ξενυχτιού! Όρος που δεν αποτυπώνει, όμως, όλα τα πρόσωπά της πανέμορφης Ιου.

Σε ένα οπτικοακουστικό αριστούργημα θα συναντήσουμε τη μαγεία του νησιού του ατελείωτου πάρτυ και της ικανότητάς του να ενώνει ανθρώπους τελείως διαφορετικών καταβολών κάνοντας τους να μοιράζονται το ίδιο όνειρο.

Μουσική, ανεμελιά, λουλούδια και παιδιά. Πώς ξεκίνησαν όλα; Το “The Children Of An Endless Dream” documentary παρουσιάζει τη φιλοσοφία της Ίου μέσα από τις ιστορίες των ντόπιων αλλά και των «αιώνιων» επισκεπτών της: άνθρωποι που όχι απλά επέλεξαν την Ίο για τα καλοκαίρια τους αλλά αποφάσισαν να μείνουν εκεί για πάντα. Διαφορετικοί «αιώνιοι επισκέπτες» μοιράζονται διαφορετικές ιστορίες για το ίδιο συναίσθημα: Για την ενέργεια αυτού του νησιού. 

Ένα ντοκιμαντέρ που δεν αγγίζει μόνο την πλούσια ιστορία ενός ιστορικού ελληνικού νησιού αλλά και τις έννοιες της ενότητας, της διαφορετικότητας και της δύναμης του ονείρου.



Η Ιος συνεχώς αλλάζει και μας ξαφνιάζει ευχάριστα. Το μόνο που καταφέρνει να διατηρήσει είναι η παράδοση της: η ψυχαγωγία και η φιλοξενία. Δεν προσφέρει μόνο στιγμές ξέφρενου πάρτι αλλά Ξαναυπογράφει την διασκέδαση διατηρώντας έναν τοπικό χαρακτήρα με γεύσεις και μυρωδιές που δεν αλλάζουν ανά τους αιώνες. Παρόλο που υπήρξε το πρώτο νησί που όρισε την ψυχαγωγία στην Ελλάδα, η Ιος δεν αρκέστηκε σε αυτό. Το φαγητό, η φιλοξενία αλλά και η παράδοση είναι πυλώνες που δεν έχουν χάσει την σημασία τους ανά τις δεκαετίας. Μάλιστα, αναδιαμορφώνονται, ανασχεδιάζονται και πρωτοπορούν.

Ένα έργο γεμάτο χρώματα, αρώματα και νοσταλγία σε σκηνοθεσία του Άρη Κατσιγιάννη και σε σενάριο του Τηλέμαχου Κατσιγιάννη. Την Διεύθυνση Παραγωγής ανέλαβε η Έλενα Δομαζάκη. Διευθυντής φωτογραφίας ο Γιάννης Μιχελόπουλος, υπεύθυνος του Δημιουργικού τμήματος ο Τάσος Φιλίππου ενώ την παραγωγή στήριξε το Farout Hospitality Group. Βοηθός σκηνοθεσίας ο Άρης Ζιωτόπουλος.

Το ντοκιμαντέρ “The Children Of An Endless Dream” ήδη έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία μεταξύ των οποίων South Film and Arts Academy Festival 2022, New York International Film Awards NYIFA 2022, Indie Short Fest 2022.