Πώς θα διαλέξετε μαξιλάρι για τα παιδιά σας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς θα διαλέξετε μαξιλάρι για τα παιδιά σας



Η επιλογή του καλύτερου παιδικού μαξιλαριού μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Μπορεί να έχετε ερωτήσεις όπως.... "Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να πάρω το παιδί μου το πρώτο του μαξιλάρι;", "Ποια υλικά είναι καλύτερα;", "Πώς επιλέγω το σωστό επίπεδο σταθερότητας;", "Τι γίνεται με τα αλλεργιογόνα; "Υπάρχουν εκατομμύρια ερωτήσεις και φυσικά εκατομμύρια απαντήσεις.

Για να σας βοηθήσουμε σχετικά με την επιλογή του κατάλληλου μαξιλαριού για τα παιδιά σας, ακολουθούν μερικές συμβουλές για να το κάνετε σωστά την πρώτη φορά, ώστε τα μικρά σας να μπορούν να κοιμούνται ήσυχα. Μόλις ξέρετε τι να αναζητήσετε, όλα γίνονται πολύ πιο εύκολα.



Πότε να αγοράσετε το πρώτο σας παιδικό μαξιλάρι;

Εάν το παιδί σας κοιμάται ανάσκελα, δεν θα χρειαστεί μαξιλάρι μέχρι να φτάσει περίπου τους 15 μήνες. Αν και είναι δυνατό να τους αγοράσετε το πρώτο τους μαξιλάρι νωρίτερα, οι συνήθειες ύπνου δεν τείνουν να αρχίσουν μέχρι να φτάσουν τους 24 μήνες και τα μαξιλάρια μπορεί να είναι μια περιττή αγορά.

Καθώς η θέση ύπνου αλλάζει, ο λαιμός χρειάζεται υποστήριξη για να αποτρέψει την εμφάνιση προβλημάτων στη σπονδυλική στήλη. Ο ευκολότερος τρόπος για να καταλάβετε εάν είναι ώρα να αγοράσετε το πρώτο μαξιλάρι του παιδιού σας είναι να ελέγξετε αν βάζει το χέρι του κάτω από το κεφάλι του. Εάν είναι, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας.

Ύψος μαξιλαριού: Ξεκινήστε με ένα λεπτό αλλά υποστηρικτικό μαξιλάρι περίπου πέντε εκατοστά.

Τα μαξιλάρια χρειάζονται μόλις ο ύπνος στο πλάι αρχίσει να γίνεται τακτικός. Και πάλι, ο κύριος λόγος για αυτό είναι η παροχή πρόσθετης υποστήριξης στο λαιμό και η διατήρηση του σε ουδέτερη θέση. Χωρίς υποστήριξη, το παιδί σας θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το χέρι του ως μαξιλάρι, το οποίο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον ώμο.


Αποφύγετε τη χρήση μαξιλαριών για ενήλικες

Μπορεί να είναι δελεαστικό να βγάλετε ένα μαξιλάρι από το κρεβάτι σας και να το δώσετε στο παιδί σας, αλλά αυτό μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Αρχικά, τα μαξιλάρια για ενήλικες είναι πολύ πιο παχιά από τα παιδικά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μια παραμορφωμένη θέση ύπνου, που να αναγκάζει το λαιμό σε μια αφύσικη γωνία.

Καθώς τα μαξιλάρια ενηλίκων τείνουν να είναι παχύτερα, υπάρχει επίσης αυξημένος κίνδυνος ασφυξίας. Ως γενικός εμπειρικός κανόνας, ένα μαξιλάρι ενηλίκων δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε παιδιά ηλικίας δέκα ετών ή μικρότερα.

Ως γονιός, το πρώτο σας ένστικτο είναι να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας είναι όσο το δυνατόν πιο άνετο κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αλλά είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη ταυτόχρονα και την υποστήριξη του κεφαλιού. Σίγουρα, ένα μαλακό και παχουλό πουπουλένιο μαξιλάρι μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα, αλλά συνήθως αυτά τα μαξιλάρια δεν παρέχουν επαρκή υποστήριξη για μικρά κεφαλάκια.

Όσο πιο μαλακό είναι ένα μαξιλάρι, τόσο πιο πιθανό είναι να πνίξουν τη μύτη και το στόμα τους ενώ κοιμούνται. Όσο πιο σκληρό είναι, τόσο πιο άβολο θα είναι επίσης. Το παν είναι να βρείτε (εσείς και το παιδί σας) την τέλεια ισορροπία.


Λοιπόν, πώς θα αποφασίσετε ανάμεσα σε ένα μαλακό και σφιχτό μαξιλάρι για το παιδί σας;

Ακριβώς όπως θα δοκιμάζατε το ζεστό γάλα στον καρπό σας για να ελέγξετε ότι είναι κατάλληλο για το μωρό σας, έτσι θα πρέπει να ελέγχετε και το αν είναι ή όχι ένα μαξιλάρι κατάλληλο για εκείνο.

mothersblog.gr