Απώλεια βάρους: Πώς το τρέξιμο θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Απώλεια βάρους: Πώς το τρέξιμο θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά



Εάν σκέφτεστε το τρέξιμο για να χάσετε βάρος, κάνετε πολύ καλά, καθώς εκτός του ότι πρόκειται για μία από τις πιο προσιτές μορφές άσκησης -είναι δωρεάν και δεν απαιτεί κανέναν εξοπλισμό- αποδεικνύεται και άκρως αποτελεσματικό στην περίπτωση που θέλετε να χάσετε κιλά. 

Επιπλέον, εκτός του ότι βοηθάει να επιτύχετε το σκοπό σας, έχει μια σειρά από οφέλη όπως η ώθηση που δίνει τόσο στην καρδιαγγειακή υγεία, όσο και την υγεία των οστών.

Πώς το τρέξιμο θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά



Το τρέξιμο είναι μια εξαιρετική επιλογή για την προώθηση της υγιούς, βιώσιμης απώλειας βάρους 
λέει ο David Wiener, ειδικός εκπαίδευσης στη Freeletics. 

Καίει περισσότερες θερμίδες από τα περισσότερα άλλα είδη άσκησης επειδή απαιτεί πολλούς διαφορετικούς μύες για να δουλέψουν σκληρά μαζί. Επιπλέον, μπορεί να συνεχίσετε να καίτε θερμίδες πολύ μετά την προπόνηση. 
Αυτό οφείλεται στη «μετακαύση» ή στην υπερβολική κατανάλωση οξυγόνου μετά την άσκηση (EPOC), που προκαλείται από έναν αυξημένο μεταβολισμό μετά την άσκηση, εξηγεί το womanandhome.com.

Πώς ακριβώς βοηθά αυτό; 
Η απώλεια βάρους απαιτεί να καίτε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνετε 
εξηγεί ο Daniel Herman, personal trainer και ιδρυτής της Bio-Synergy.
 
Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο των Συρακουσών διαπίστωσε ότι το τρέξιμο ενός μιλίου στον διάδρομο έκαιγε 33 περισσότερες θερμίδες από την ίδια απόσταση που διανύθηκε με περπάτημα και 35 περισσότερες όταν οι συμμετέχοντες έτρεχαν στο δρόμο. 

Ένας αριθμός που είναι συγκρίσιμος με την καύση θερμίδων της έντονης κολύμβησης και των πολεμικών τεχνών.

Τρέξιμο και κοιλιακό λίπος


Επιπλέον, εάν σκοπός σας είναι το κάψιμο του κοιλιακού λίπους, τότε το τρέξιμο μπορεί να είναι ένας από τους πιο ευχάριστους τρόπους για να σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο σας.
Το τρέξιμο μπορεί να είναι μια φανταστική μορφή άσκησης και εξαιρετικά χρήσιμη τόσο για την απώλεια βάρους όσο και για τη διατήρησή του 
σημειώνει ο Wiener.
Το τρέξιμο είναι ένας από τους πιο ισχυρούς και αγνούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κινήσουμε το σώμα μας στο μέγιστο των δυνατοτήτων του 
λέει η Anaya Grover, ειδικός κινήσεων στο Men Do Pilates.
Όταν τρέχετε, προωθείτε τον εαυτό σας προς τα εμπρός και προς τα πάνω μέσα από τα πόδια σας. Οι τετρακέφαλοι, οι οπίσθιοι μηριαίοι, οι γλουτιαίοι, οι γοφοί, οι γάμπες και οι μύες των ποδιών εργάζονται σκληρά για να σας βοηθήσουν να βάλετε το ένα πόδι μπροστά από το άλλο. Ο πυρήνας σας εργάζεται, επίσης, για να σας βοηθήσει να έχετε σταθερότητα, με τον κορμό σας να περιστρέφεται και να κάμπτεται, και τα χέρια σας να κινούνται σε αντίθεση κατεύθυνση με τα πόδια.

Ποια τα οφέλη του τρεξίματος για την υγεία


Στη συνέχεια, υπάρχουν τα ευρύτερα οφέλη για την υγεία.
Από τη στιγμή που το πόδι σου χτυπά στο έδαφος, παράγεις δύναμη μέσω του σώματος που χτίζει την οστική σου πυκνότητα
συνεχίζει η Grover.
Επιπλέον, οι μύες του ποδιού και της γάμπας σας λειτουργούν ως αντλία που βοηθούν την κυκλοφορία και τη ροή του αίματος για την ενίσχυση της καρδιαγγειακής υγείας.
Υπάρχουν, επίσης, βελτιώσεις στην ψυχική σας υγεία, αναφέρει το womanandhome.com.
Επιπλέον, οι ορμόνες της ευτυχίας σας -γνωστές ως ενδορφίνες- απελευθερώνονται, μειώνοντας το άγχος
προσθέτει η Grover.
Το τρέξιμο έξω θα βοηθήσει επίσης σε αυτό. 
Πράγματι, παρέχει την ευκαιρία να ενισχύσετε την απορρόφηση της βιταμίνης D, η οποία έχει βρεθεί ότι βοηθά στη ρύθμιση της διάθεσης, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό κίνητρο για προπόνηση.


newsbeast.gr