Πότε πρέπει να πας για ύπνο για να ξυπνήσεις φρέσκος το πρωί - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πότε πρέπει να πας για ύπνο για να ξυπνήσεις φρέσκος το πρωί



Μια νέα εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα εργαλείο που υπολογίζει την ακριβή ώρα που πρέπει να πάμε στο κρεβάτι μας, αν δεν θέλουμε να σερνόμαστε την επομένη. Ο βασικός κανόνας με τον οποίο λειτουργεί είναι ότι ο άνθρωπος χρειάζεται 5 ή 6 πλήρεις κύκλους ύπνου των 90 λεπτών κάθε νύχτα για να ξεκουραστεί επαρκώς και να έχει την ενέργεια να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα.
Κάποιες φορές βέβαια αυτό δεν είναι δυνατό, κι εδώ ακριβώς μπαίνει ο υπολογιστής της Hillary.

Όπως μας λέει, αν πρέπει να σηκωθείς στις 6:00 το πρωί, πρέπει να πας για ύπνο είτε στις 8:46 είτε στις 10:16 τη νύχτα, ώστε να μη χάσεις ολόκληρο κύκλο ύπνου.

Αν χάσεις αυτές τις ώρες, οι επόμενες βέλτιστες επιλογές είναι οι ώρες 11:46 ή 1:16. Ο υπολογιστής λαμβάνει υπόψη και τα 14 λεπτά που χρειάζεται κατά μέσο όρο ο άνθρωπος για να αποκοιμηθεί.

Οι ειδικοί λένε συνεχώς πόσο σημαντικός είναι ο επαρκής βραδινός ύπνος για την ανθρώπινη υγεία. «Επηρεάζει κάθε σχεδόν πτυχή της ζωής», είπε χαρακτηριστικά στη «Mirror» η Lucy Askew, επιστήμονας εξειδικευμένη στον ύπνο.

«Όχι μόνο αυτό, αλλά ο καλός ύπνος μπορεί να μειώσει τους κινδύνους από πράγματα όπως οι καρδιοπάθειες, να κρατήσει το ανοσοποιητικό σύστημα δυνατό και να υποστηρίξει την καλή νοητική μας υγεία»…