Δελτίο Καιρού… μέσω Viber με καθημερινές ειδοποιήσεις - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δελτίο Καιρού… μέσω Viber με καθημερινές ειδοποιήσειςTo Viber λάνσαρε την πιο πρόσφατη συνεργασία του με το Meteo.gr, η οποία προσφέρει στους χρήστες ένα εξατομικευμένο δελτίο καιρού. 

Σύμφωνα με την παγκόσμια στρατηγική του να μετατραπεί σε μια υπερεφαρμογή που θα φροντίζει για μια ποικιλία καθημερινών αναγκών των χρηστών (από πληρωμές σε χρήσιμους ψηφιακούς βοηθούς και από μηνύματα σε έγκυρο και ενδιαφέρον περιεχόμενο), το Viber ήρθε σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το ίδρυμα πίσω από το δημοφιλές website Meteo.gr και τον Enneas.gr μια εταιρεία software development που προσφέρει λύσεις για VR, AR και Chatbots, για να δημιουργήσουν ένα εύκολο στη χρήση chatbot που δίνει ακριβείς προγνώσεις για εκατοντάδες προορισμούς στην χώρα. 

Το chatbot, το οποίο εύκολα μπορεί να βρει ένας χρήστης γράφοντας “Meteo” στο πεδίο αναζήτησης του Viber ακολουθεί την φιλοσοφία της εφαρμογής και του Meteo.gr που σημαίνει απλότητα και ανεμπόδιστη εμπειρία χρήστη. 

Μόλις ο χρήστης μπει στο chatbot θα του ζητηθεί να γράψει ένα προορισμό, σαν να ρωτά ένα φίλο τι καιρό κάνει στο σημείο που βρίσκεται. Κάθε χρήστης μπορεί να προσθέσει έως και τρία σημεία ώστε να λαμβάνει καθημερινές ειδοποιήσεις για αυτά. Βεβαίως, οι τοποθεσίες μπορούν να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή με άλλες, σε περίπτωση για παράδειγμα- κάποιου ταξιδιού. Οι χρήστες επίσης μπορούν να επιλέξουν να ειδοποιούνται σε περίπτωση ακραίων φυσικών φαινομένων. 

Το chatbot χρησιμεύει και σαν ένας βολικός στη χρήση χάρτης καιρού της Ελλάδας, καθώς ο χρήστης μπορεί εύκολα να πλοηγηθεί στο μενού του και να δει τι καιρό κάνει αυτήν τη στιγμή στις ελληνικές θάλασσες και παραλίες, στα χιονοδρομικά κέντρα, στις μεγάλες οδικές αρτηρίες και σε άλλα σημεία. Και η εμπειρία χρήστη γίνεται ακόμη καλύτερη αφού πολλά από αυτά τα σημεία καλύπτονται από ζωντανές κάμερες που μεταδίδουν την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. 

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θεωρείται ένα από τα κορυφαία, εξειδικευμένα ιδρύματα στην πρόγνωση του καιρού. Το Meteo.gr είναι ένα από τα sites με τις περισσότερες επισκέψεις στο ελληνικό Internet και το chatbot Meteo έχει για στόχο να χτίσει πάνω στη δημοφιλία αυτή, προσφέροντας μια λύση που όλοι οι χρήστες που αναζητούν την εγκυρότητα του Meteo θα μπορούν να έχουν ανά πάσα στιγμή στην τσέπη τους. 

Το chatbot είναι ήδη σε λειτουργία και για να το συνοδεύσουν, το Viber και το Meteo έχουν επίσης δημοσιεύσει μια συλλογή από αυτοκόλλητα που οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν και να χρωματίσουν τις συνομιλίες τους με τέσσερις εποχές γεμάτες αγάπη.

itspossible.gr