Τέλεια συνταγή για vegan μαγειρίτσα με μανιτάρια
Όντας vegan, οι επιλογές που έχεις το Πάσχα ίσως φαίνονται περιορισμένες. Όμως με δημιουργικότητα, φαντασία και τα σωστά υλικά μπορείς να φτιάξεις εξαιρετικά πιάτα.
Αν λοιπόν θέλετε μια εναλλακτική για το τραπέζι της Ανάστασης, φτιάξτε αυτή την ελαφριά εκδοχή της μαγειρίτσας
Υλικά για 4-5 μερίδες:
Εκτέλεση:
Βάζω τα λαχανικά στην κατσαρόλα με ελάχιστο βραστό νερό κ τα πιέζω με μια πηρούνα ώσπου να μαραθούν κ να χωρέσουν. Ρίχνω τα μανιτάρια, τα μυρωδικά, τα πράσα κ τα κρεμμυδάκια. Προσθέτω λίγο ζεστό νερό, το ρύζι κ αφήνω να βράσουν. όταν είναι έτοιμα ρίχνω το λάδι, τον χυμό λεμονιού κ αλατοπιπερώνω.
Σε ένα μπολάκι χτυπώ το corn flour με 5 κ.σ. από τον ζωμό του φαγητού κ περιχύνω το φαγάκι μου. Ανακατεύω καλά κ περιμένω να πήξει η σάλτσα μου. Καλή σας απόλαυση!
(προσοχή: μην βάλετε πολύ νερό κ σας βγει νερουλή η σούπα. Καλύτερα να παρακολουθείτε το φαγάκι σας κ να προσθέσετε ζεστό νερό, αν χρειαστεί!)
elle.gr
- 1 μεγάλο μαρούλι, χοντροκομμένο
- 800 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
- 3 πράσα, σε φέτες
- 1 ματσάκι μάραθος, μαϊντανός, δυόσμος, ψιλοκομμένα
- 8 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 60 γρ. (1 φλιτζανάκι) ρύζι
- 80 ml χυμός λεμονιού
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1,5 κ.σ. corn flour
- αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζω τα λαχανικά στην κατσαρόλα με ελάχιστο βραστό νερό κ τα πιέζω με μια πηρούνα ώσπου να μαραθούν κ να χωρέσουν. Ρίχνω τα μανιτάρια, τα μυρωδικά, τα πράσα κ τα κρεμμυδάκια. Προσθέτω λίγο ζεστό νερό, το ρύζι κ αφήνω να βράσουν. όταν είναι έτοιμα ρίχνω το λάδι, τον χυμό λεμονιού κ αλατοπιπερώνω.
Σε ένα μπολάκι χτυπώ το corn flour με 5 κ.σ. από τον ζωμό του φαγητού κ περιχύνω το φαγάκι μου. Ανακατεύω καλά κ περιμένω να πήξει η σάλτσα μου. Καλή σας απόλαυση!
(προσοχή: μην βάλετε πολύ νερό κ σας βγει νερουλή η σούπα. Καλύτερα να παρακολουθείτε το φαγάκι σας κ να προσθέσετε ζεστό νερό, αν χρειαστεί!)
elle.gr