Που θα γίνουν rapid test τη Μεγάλη Εβδομάδα στο δήμο Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Που θα γίνουν rapid test τη Μεγάλη Εβδομάδα στο δήμο Θέρμης


Συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα, από τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στο δήμο Θέρμης. Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου.


Συγκεκριμένα, rapid test θα γίνουν:

👉Τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου από τις 09.00 το πρωί έως τις 03.00 το μεσημέρι και τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2022 από τις 13.00 το μεσημέρι έως τις 19.00 το βράδυ θα διενεργηθούν test στο χώρο του ΚΑΠΗ Θέρμης.


Σημειώνεται ότι πέρα από το Κέντρο Υγείας Θέρμης καθώς και τις κινητές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 πραγματοποιούνται και σε άλλα δύο σημεία του δήμου Θέρμης, με τη συμβολή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Πρόκειται για την 350 ΠΚΒ Αεροπορική Βάση στο ΣΕΔΕΣ και για την 113 ΠΜ Αεροπορική Βάση ΜΙΚΡΑΣ. Στα δύο αυτά σημεία οι έλεγχοι γίνονται καθημερινά καθώς και τις Κυριακές, από 9:00 – 15:00. (τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 405398).

Υπενθυμίζεται ότι όσοι πολίτες επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Διευκρινίζεται ότι επίσημο πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, χορηγείται μόνον σε όσους διαθέτουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή νόσησης έως και έξι μήνες πριν. Σε περίπτωση που το δείγμα είναι θετικό ο ΕΟΔΥ επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον πολίτη για επανέλεγχο εντός της ημέρας.

Σε rapid test μπορούν να υποβάλλονται γονείς και μαθητές, σε περίπτωση που έχουν ενημερωθεί για κάποιο κρούσμα στο σχολείο. Οι μαθητές συνοδεύονται πάντοτε από τον κηδεμόνα.