Η Google θα «εξαφανίσει» χιλιάδες εφαρμογές από το Play Store - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Google θα «εξαφανίσει» χιλιάδες εφαρμογές από το Play StoreΝα προσαρμοστούν στους νέους κανόνες της Google είναι υποχρεωμένες οι εφαρμογές που φιλοξενούνται στο Play Store.

Όπως ανακοίνωσε ο τεχνολογικός γίγαντας, ξεκινώντας από την 1 Νοεμβρίου του 2022, όλες οι Android εφαρμογές θα πρέπει να είναι φτιαγμένες για να πληρούν τις προδιαγραφές ενός API επιπέδου που δεν απέχει πάνω δυο χρόνια από την πιο πρόσφατη κυκλοφορία. 

Με απλά λόγια, όλες οι υπάρχουσες εφαρμογές θα πρέπει να στοχεύουν το API Level 30, το οποίο κυκλοφόρησε με το Android 11, μέχρι το Νοέμβριο του 2022. Ειδάλλως, θα σταματήσουν να είναι διαθέσιμες για εγκατάσταση ή για ανακάλυψη από νέους χρήστες. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Google στο Android Developer blog, ο στόχος είναι η 
“προστασία των χρηστών από την εγκατάσταση παλαιότερων εφαρμογών που ενδέχεται να μην διαθέτουν τις απαραίτητες προστασίες”. 
Για την ιστορία, η εταιρία απαιτεί ήδη οι νέες εφαρμογές και οι ενημερώσεις να στοχεύουν ένα Android API level απέχει το πολύ ένα χρόνο από την πιο πρόσφατη έκδοση του mobile λειτουργικού. 
Έτσι, σημειώνεται πως η πλειοψηφία των εφαρμογών πληροί ήδη της προδιάγραφες. 

Βέβαια, το Play Store έχει πάνω από 2.8 εκατομμύρια apps συνολικά, οπότε δε χωρά αμφιβολία πως χιλιάδες θα εξαφανιστούν το Νοέμβριο. 

itspossible.gr