Κορυφώνεται η έξοδος για το Πάσχα – Πόσα οχήματα πέρασαν από τα Μάλγαρα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κορυφώνεται η έξοδος για το Πάσχα – Πόσα οχήματα πέρασαν από τα ΜάλγαραΣυνεχίζεται και σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τις 06.00 έως τις 12.00, έχουν περάσει από τα διόδια Μαλγάρων, από το ρεύμα εξόδου, 6.900 οχήματα και εισήλθαν 2.500.
 ενώ η κίνηση αυτήν τη στιγμή διεξάγεται ομαλά από και προς την πόλη χωρίς προβλήματα.


Από τη Μεγάλη Τετάρτη έχουν περάσει από τα διόδια πάνω από 30.000 οχήματα ενώ την Μεγάλη Πέμπτη απ’ όλο το οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης αναχώρησαν πάνω από 50.000 οχήματα ενώ στην πόλη κατέφθασαν περίπου 29.500 οχήματα.


Σε ισχύ από χθες τα μέτρα της ΕΛΑΣ

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς και συγκεκριμένα κατά το χρονικό διάστημα από Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου μέχρι και Δευτέρα 02 Μαΐου, λόγω της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης οχημάτων προς και από την ύπαιθρο, λαμβάνει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα τροχαίας, τόσο κατά μήκος του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου όσο και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εξόδους – εισόδους της πόλης.

Στόχος και επιθυμία της ΕΛΑΣ αποτελούν η εξασφάλιση των πλέον ομαλών και ασφαλών συνθηκών κυκλοφορίας, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η άμεση αντιμετώπιση κάθε προβλήματος. Για το λόγο αυτό, θα συγκροτηθούν ειδικά συνεργεία τροχονομικών ελέγχων ενώ από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκαν Ειδικά Μέτρα Τροχαίας για την αστυνόμευση του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου.

Εκτός των συνηθισμένων ελέγχων που θα πραγματοποιούνται σε εμφανείς θέσεις για την αποτροπή διάπραξης παραβάσεων, έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και με τη χρήση συμβατικών υπηρεσιακών οχημάτων, με σκοπό το συνετισμό των οδηγών και τη δημιουργία κλίματος συνειδητής συμμόρφωσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση, για μία ασφαλή έξοδο ενόψει των εορτών είναι και η συμβολή των ίδιων των οδηγών.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι οδηγοί:

👉 να μην αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα,

👉 να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά όταν πρόκειται να οδηγήσουν,

👉 να μην επιχειρούν επικίνδυνες – αντικανονικές προσπεράσεις,

👉 να χρησιμοποιούν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ζώνη ασφαλείας και προστατευτικό κράνος 

👉σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων


καθώς ο καθένας μπορεί να πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος από κάποια απροσεξία.

Υπενθυμίζεται ότι, για την περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης, κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, θα ισχύσουν οι ακόλουθοι περιορισμοί στην κίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων:

-Τη Μεγάλη Παρασκευή (22-04-2022) ώρες 06.00΄- 16.00΄, στο ρεύμα εξόδου της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Ν. Μουδανιών (από την αερογέφυρα Θέρμης εώς τον κόμβο Ν. Μουδανιών), στο ρεύμα εξόδου της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Καβάλας, καθώς επίσης και στην Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Πολυγύρου, (Ε.Ο.16), από την αερογέφυρα Θέρμης έως τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας).

-Τη Δευτέρα Του Πάσχα (25-04-2022) ώρες 12.00΄-22.00΄ στο ρεύμα εισόδου της Ε.Ο. Ν. Μουδανιών – Θεσ/νίκης (από τον κόμβο Ν. Μουδανιών μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης), στο ρεύμα εισόδου της Ε.Ο. Καβάλας – Θεσ/νίκης (από τη Χ/Θ 97+550) μέχρι το 11ο χλμ. (Χ/Θ 11+340) αυτής, καθώς και στην Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Πολυγύρου (Ε.Ο. 16), από τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) έως την αερογέφυρα Θέρμης.

thesstoday.gr