Μουστάρδα: Πόσο καλό κάνει στην υγεία! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μουστάρδα: Πόσο καλό κάνει στην υγεία!Πότε χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά, πόσες θερμίδες έχει και σε τι μπορεί να ωφελήσει τον οργανισμό.
 
Η μουστάρδα, το χαρακτηριστικό κίτρινο άλειμμα που πηγαίνει τέλεια με το χοιρινό και το αρνί, αλλά συνοδεύει και ιδανικά σάλτσες για σαλάτα και σάντουιτς, έχει χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά εδώ και αιώνες. 

Χρονολογείται από την εποχή που οι Αιγύπτιοι Φαραώ έπαιρναν σπόρους από το φυτό της μουστάρδας -πολλοί από εμάς αγνοούμε ότι η μουστάρδα είναι στην πραγματικότητα ένα καρύκευμα φυτικής προέλευσης και προέρχεται από σπόρους του φυτού μουστάρδας- στους τάφους τους για τη μετά θάνατον ζωή.

Ωστόσο, οι αρχαίοι Ρωμαίοι είναι εκείνοι που πιστώνονται για την επινόηση αυτού του περίφημου αλείμματος. Ήταν οι πρώτοι που άλεσαν τους σπόρους του φυτού μουστάρδας και τους ανακάτεψαν με υγρά όπως ξύδι και κρασί για να φτιάξουν τη ζουμερή επικάλυψη. Είναι, λοιπόν, αυτό το αρχαίο άλειμμα, πραγματικά καλό για την υγεία σας;Η μουστάρδα μπορεί να βοηθήσει στην άμυνα κατά των ασθενειών

Παρόλο που δεν υπάρχει αρκετή έρευνα για να ισχυριστεί ότι η μουστάρδα έχει οριστικές δυνάμεις καταπολέμησης ασθενειών, όπως για παράδειγμα ο καρκίνος, το Verywell Fit σημειώνει ότι το κίτρινο άλειμμα είναι πλούσιο σε δύο αντιοξειδωτικά, τα ισοθειοκυανικά και τη σινιγρίνη, που μπορεί να συμβάλλουν στην καταπολέμηση του καρκίνου στο στήθος, τον πνεύμονα, τον γαστρεντερικό σωλήνα και τον προστάτη.

Ιδιαίτερα, τα ισοθειοκυανικά μπορεί να βοηθήσουν στη διαχείριση του διαβήτη και να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης, αλλά και πάλι, απαιτείται πιο πειστική έρευνα για την οριστική υποστήριξη αυτών των ισχυρισμών.

Η μουστάρδα είναι πολύ χαμηλή σε θερμίδες


Διαφορετικοί τύποι μουστάρδας μπορεί να έχουν περισσότερες ή λιγότερες θερμίδες, αν και 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδας περιέχει περίπου 3 θερμίδες το καθένα. Έτσι, δεδομένης της χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες σε μια μερίδα, η μουστάρδα συμβάλλει σημαντικά στην ημερήσια πρόσληψη θερμίδων ενός ατόμου.

Η μουστάρδα είναι, επίσης, πλούσια σε γλυκοζινολικό. Μια ισχυρή ένωση που βρίσκεται τόσο στα φύλλα όσο και στους σπόρους ενός φυτού μουστάρδας και είναι γνωστό ότι βοηθά στην τόνωση της αντιοξειδωτικής άμυνας του οργανισμού που μας προστατεύει από ασθένειες.

newsbeast.gr