Πώς θα ξέρετε αν τα φυτά σας θέλουν πότισμα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς θα ξέρετε αν τα φυτά σας θέλουν πότισμαΤο σωστό πότισμα των φυτών είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για να παραμείνουν υγιή και καταπράσινα.

Κάθε φυτό έχει τις δικές του ανάγκες καθώς ορισμένα χρειάζονται περισσότερο νερό κι άλλα όχι. Για παράδειγμα, τα κακτοειδή θέλουν ελάχιστο πότισμα ενώ η φτέρη, πιο συχνό.

Εκείνο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι τα φυτά καταστρέφονται περισσότερο από το υπερβολικό πότισμα παρά από την ξηρασία.
Τι πρέπει να προσέχετε όταν ποτίζετε τα φυτά σας

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το πόσο συχνά θα χρειαστεί να ποτίζετε τα φυτά σας. Αυτοί περιλαμβάνουν:

✔Κατακράτηση νερού στη γλάστρα
✔Φως, θερμοκρασία και υγρασία του περιβάλλοντος
✔Μέγεθος γλάστρας
✔Κρεμαστά φυτά (στεγνώνουν πιο γρήγορα)
✔Εποχικότητα φυτού

Εύκολος τρόπος να ελέγξετε αν τα φυτά θέλουν πότισμα


Ενας τρόπος να ελέγξετε αν κάποιο φυτό σας χρειάζεται νερό είναι να βυθίσετε ένα μολύβι στο χώμα της γλάστρας. Αν βγει λερωμένο με χώμα, μην το ποτίσετε. Αν βγει στεγνό, τότε είναι ώρα για πότισμα.

Δώστε προσοχή στα φυτά σας


Η καλύτερη συμβουλή στη γενική φροντίδα των φυτών είναι να δίνετε προσοχή. Ο έλεγχος κάθε μέρα ή ανά δύο ημέρες, σας επιτρέπει να παρατηρήσετε μικρές αλλαγές όπως τα φύλλα που μαραίνονται.

Επίσης με μια γρήγορη ματιά μπορείτε να καταλάβετε αν το χώμα είναι στεγνό στην επιφάνεια της γλάστρας. Το υγρό χώμα είναι σχεδόν πάντα πιο σκούρο από το ξηρό οπότε όταν βλέπετε πιο ανοιχτό καφέ χώμα αυτό υποδηλώνει ξηρότητα της επιφάνειας. Χρειάζεται προσοχή όμως, γιατί εσωτερικά το χώμα ενδέχεται να είναι υγρό.Αυτοσχέδιο ποτιστικό με μπουκάλι

Από τις πιο απλές λύσεις αυτοσχέδιου ποτίσματος είναι τα πλαστικά μπουκάλια. Συγκεντρώστε μπουκάλια του ενός λίτρου ή και μεγαλύτερα, κάντε μικρές τρύπες στο καπάκι ( να είναι πραγματικά μικρές, διαφορετικά το νερό θα αδειάσει μέσα σε 1- 2 μέρες) και αφού κλείσετε καλά το μπουκάλι, τοποθετήστε τα στο χώμα της γλάστρας ( ανάποδα πάντα). Όσο πιο κοντά στη βάση του φυτού είναι, τόσο καλύτερα.

mothersblog.grΔεν υπάρχουν σχόλια