Πως να διατηρήσετε τον λαιμό σας νεανικό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πως να διατηρήσετε τον λαιμό σας νεανικό



Ο λαιμός είναι ένα σημείο του σώματος που προδίδει την ηλικία. Υπάρχουν διάφορες θεραπείες από ενέσιμες μέχρι ειδικές κρέμες αλλά το να πετύχεις έναν νεανικό λαιμό είναι σχεδόν ακατόρθωτο.

Αυτό που μπορείς να κάνεις όμως είναι η πρόληψη, δηλαδή να εφαρμόσεις κάποιες τεχνικές ώστε να κρατήσεις τον νεανικό σου λαιμό.


👉 Μην κοιμάστε από την δεξιά πλευρά

Μπορεί να σας ακούγεται παράξενο αλλά η θέση μας κατά τον ύπνο μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία πτυχών στο δέρμα μας. Ο ύπνος στο πλάι από την πλευρά του στομαχιού αναγκάζει τον λαιμό σας να διπλώνει. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τις ρυτίδες λαιμό είναι να κοιμάστε ανάσκελα.



👉 Σωστή στάση σώματος

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε λάθος στάση σώματος λόγω του κινητού, της καρέκλας στο γραφείο και του υπολογιστή. Η επανειλημμένη λάθος στάση δεν θα προκαλέσει μόνο καμπούρα στην πλάτη αλλά και λεπτές γραμμές και ρυτίδες στον λαιμό



👉 Τοποθετήστε τα προϊόντα περιποίησης του προσώπου και στο λαιμό σας

Η περιποίηση του δέρματος δεν πρέπει να σταματά στη γραμμή του σαγονιού. Πρέπει να εφαρμόζεται την κρέμα και τον ορό σας με ανοδικές κινήσεις και στον λαιμό σας, ενώ η προστασία από τον ήλιο και στον λαιμό με το αντηλιακό είναι εξίσου σημαντική.




👉 Ασκήσεις για τον λαιμό και το προγούλι

Μια εύκολη άσκηση είναι να κάθεστε με την πλάτη σας ίσια και να σηκώνετε αργά το κεφάλι σας προς τα πίσω μέχρι το πιγούνι σας να δείχνει προς το ταβάνι. Στη συνέχεια, με κλειστό το στόμα, κάντε μια κίνηση σαν να μασάτε και επαναλάβετε 20 φορές. Μια άλλη παραλλαγή αυτής της άσκησης είναι να βάζετε τα χείλη σας αντί να μασάτε, σαν να «φιλάτε».



👉 Ιδανικές τροφές

Τα κίτρινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά όπως το κολοκύθι, τα καρότα και το γκρέιπφρουτ είναι πλούσια σε καροτενοειδή, τα οποία δρουν ως αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα σας. Για να κρατηθεί το δέρμα σας ενυδατωμένο καταναλώστε συστατικά με τα απαραίτητα λιπαρά οξέα στη διατροφή σας, όπως καρύδια και ελαιόλαδο.

thatslife.gr