«Σονάτες και Ιντερλούδια» – Συναυλία από το Εργαστήριο Σύγχρονης Μουσικής του ΑΠΘ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

«Σονάτες και Ιντερλούδια» – Συναυλία από το Εργαστήριο Σύγχρονης Μουσικής του ΑΠΘ


To Εργαστήριο Σύγχρονης Μουσικής του ΑΠΘ παρουσιάζει το έργο του John Cage
«Σονάτες και ιντερλούδια για προετοιμασμένο πιάνο», σε ζωντανή εκτέλεση από τον Λετονό πιανίστα Juris Žvikovs.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 και ώρα 18.30, στο MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη.


Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι «Σονάτες και Ιντερλούδια» αποτελούν ένα εμβληματικό έργο για πιάνο του 20ού αιώνα. Πρόκειται για ένα έργο σταθμό που δικαίως θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά έργα του συνθέτη. Η εσωτερική δομική πολυπλοκότητα, σε συνδυασμό με την ακουστική προσιτότητα, προσδίδουν στο έργο μια ιδιαίτερη λάμψη ανάμεσα στο μεγάλο πιανιστικό ρεπερτόριο αυτού του είδους.

O Juris Žvikovs στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, θα παραδώσει ένα master class για το πιανιστικό έργο του Τζων Καίητζ, στις 5 και 6 Απριλίου 2022 και ώρες 12:00 με 15:00, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, στη Θέρμη.

Ο Juris Žvikovs είναι Επίκ. Καθηγητής στη Μουσική Ακαδημία Jāzeps Vītols της Ρίγα. Έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου (The Great Music Award Riga, M. K. Čiurlionis international piano competition, Kishinev international piano competition, 2nd Jāzeps Vītols international piano competition) και έχει συμμετάσχει σε πολλά μουσικά φεστιβάλ, όπως το Lockenhauser Kammermusikfest του Gidon Kremer στην Αυστρία και το Festival de Radio France στο Montpellier. Έχει δώσει πολλά master classes ανα τον κόσμο (Universität der Künste Berlin, California State University, California Institute of the Arts, Rotterdam Conservatoire, ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Arnhem, Conservatorio di Musica Jacopo Tomadini, Conservatorio di Musica Guiseppe Tartini, Sibelius Academy).

Η είσοδος στο Μουσείο γίνεται με την επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Το πιστοποιητικό (σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή) μαζί με ένα έγγραφο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα/διαβατήριο/δίπλωμα οδήγησης).


Πληροφορίες εκδήλωσης:

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022| 18.30

MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Εγνατία 154, Εκθεσιακός χώρος ΔΕΘ HELEXPO Θεσσαλονίκη.

Είσοδος δωρεάν