Γιατί όταν χωρίζουμε μας αρέσει να ακούμε τραγούδια χωρισμού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γιατί όταν χωρίζουμε μας αρέσει να ακούμε τραγούδια χωρισμού


Πολλοί άνθρωποι όταν χωρίζουν αντιδρούν ακούγοντας τραγούδια χωρισμού. Έχετε όμως σκεφτεί γιατί συμβαίνει αυτό;

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα έχει πολλές οπτικές γωνίες. Καταρχάς τα τραγούδια που μιλάνε για το τέλος μιας σχέσης-όσο παράξενο και αν σας ακούγετε- μπορεί να είναι αρκετά χαλαρωτικά.

Επιπλέον μπορούν να προσφέρουν ένα είδος αντίστροφης ενσυναίσθησης, συμπονάτε δηλαδή ένα άλλο άτομο που περνά μια ίδια δύσκολη κατάσταση με εσάς. Αυτό το συναίσθημα μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τα δικά σας συναισθήματα και επίσης να σας αποσπάσει από τη δική σας κατάσταση.


Επίσης τα τραγούδια χωρισμού μπορεί να σας βοηθήσουν να εκφράσετε αυτό που νιώθετε. Και η έκφραση συναισθημάτων μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε έναν χωρισμό. 

Κλάψτε όσο θέλετε, επειδή είναι υγιές να απελευθερώνετε τη θλίψη, το πένθος και τον πόνο. Ίσως να φοβάστε να ξεκινήσετε να κλαίτε, επειδή μπορεί να σκέφτεστε ότι δεν θα σταματήσετε ποτέ, αλλά αυτό δεν θα συμβεί.


Τέλος, τα τραγούδια χωρισμού μπορούν να προτείνουν οδηγίες για τη βελτίωση της τρέχουσας κατάστασής σας. Τα περισσότερα τέτοια τραγούδια έχουν τα τυπικά χαρακτηριστικά των λυπημένων τραγουδιών που περιλαμβάνουν αργό ρυθμό, χαμηλή κλίση και μικρή κλίμακα. Αλλά μερικά είναι πιο up-tempo και επομένως, μπορεί να βοηθήσουν στη μετάβαση σε μια καλύτερη διάθεση.