Μπανάνες: Η απροσδόκητη επίδραση που έχουν στην περίοδό σας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μπανάνες: Η απροσδόκητη επίδραση που έχουν στην περίοδό σας

 

Ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα στον κόσμο, οι μπανάνες προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία, ένα από τα οποία έχει να κάνει και με την περίοδο των γυναικών.

Οι μπανάνες, λοιπόν, σύμφωνα με το Everyday Health περιέχουν βιταμίνη Β6 και κάλιο, οι οποίες είναι δύο βιταμίνες που μπορούν να μειώσουν την κατακράτηση υγρών όταν έχετε περίοδο, η οποία είναι και η αιτία που μπορεί να αισθάνεστε φουσκωμένες και άβολα.

Οι μπανάνες μπορούν, επίσης, να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τους πόνους χάρη στην περιεκτικότητά τους σε κάλιο. Σύμφωνα με το Livestrong, το πολύ λίγο κάλιο στο σύστημά σας μπορεί να επιδεινώσει τις κράμπες και η κατανάλωση μιας μπανάνας μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των επιπέδων σας. 

Ωστόσο, αυτό το φρούτο είναι πιο χρήσιμο για την πρόληψη των πόνων πριν κανα αυτές ξεκινήσουν, αναφέρει το healthdigest.com. Δοκιμάστε, λοιπόν, να τρώτε μια μπανάνα κάθε μέρα πριν την περίοδο σας για να ανακουφίσετε τους πόνους. Εάν αισθάνεστε ναυτία κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, οι μπανάνες είναι, επίσης, μια καλή επιλογή για φαγητό. Είναι εύκολα εύπεπτες και μπορεί να σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα εάν το στομάχι σας είναι κάπως «πειραγμένο» εκείνη την περίοδο του μήνα.


Άλλα οφέλη της μπανάνας για την υγεία


Οι μπανάνες, όμως, έτσι κι αλλιώς είναι ένα εξαιρετικό φρούτο για κατανάλωση είτε έχετε περίοδο είτε όχι. Η περιεκτικότητά τους σε κάλιο μπορεί να σας βοηθήσει όταν είστε αφυδατωμένες, ενώ παίζουν σημαντικό ρόλο και για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και τη διατήρηση της καρδιάς σας χαρούμενης, εξηγεί το Healthline.


Εκτός από τη βιταμίνη Β6, οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και υγιεινούς υδατάνθρακες. Η βιταμίνη C είναι σημαντική για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι για τα επίπεδα ενέργειας. Παρόλο που οι μπανάνες περιέχουν πολλή ζάχαρη, εξακολουθούν να διατηρούν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη λόγω των φυτικών ινών στα φρούτα.


Αξίζει να γνωρίζετε, όμως, ότι ακόμη και οι μπανανόφλουδες προσφέρουν κάποια οφέλη. Για παράδειγμα, το βράσιμο μιας φλούδας σε μια κούπα με ζεστό νερό δημιουργεί ένα τσάι που μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε υπνηλία τη νύχτα. 

«Οι μπανάνες είναι γεμάτες με διάφορα θρεπτικά συστατικά που προάγουν τον ύπνο, ειδικά τα φυσικά μυοχαλαρωτικά μαγνήσιο και κάλιο», είπε η διαιτολόγος Eliza Savage, RD, στο Well + Good. Οι φλούδες περιέχουν, επίσης, ένα αμινοξύ που ονομάζεται τρυπτοφάνη που μπορεί να σας βοηθήσει να παράγετε περισσότερη μελατονίνη και σεροτονίνη, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα τη νύχτα.