Προσλήψεις στη ΔΕΗ: Βγήκε η προκήρυξη για μόνιμες θέσεις εργασίας, πώς θα κάνετε την αίτησή σας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Προσλήψεις στη ΔΕΗ: Βγήκε η προκήρυξη για μόνιμες θέσεις εργασίας, πώς θα κάνετε την αίτησή σας



Εκδόθηκε η προκήρυξη της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε. -ΔΕΗ- για την πλήρωσης με σειρά προτεραιότητας 40 θέσεων προσωπικού, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου Αορίστου Χρόνου, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Να σημειωθεί ότι όλες οι θέσεις εργασίας αφορούν την Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Ενέργειας της ΔΕΗ που εδρεύει στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών. Οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα εκπαιδεύονται και θα ασκούν τα καθήκοντα τους, υπό την καθοδήγηση έμπειρου προσωπικού της ΓΔ/ΔΕ.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής αρχίζει τη Δευτέρα,18 Απριλίου 2022 και ώρα 08:00 και λήγει τη Δευτέρα, 9 Μαΐου 2022 και ώρα 14:00.


Οι ειδικότητες

Οι ειδικότητες που θα ζητούνται στην 1/2022 προκήρυξη της ΔΕΗ κατανέμονται ανά βαθμίδα εκπαίδευσης ως εξής:

Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης

Διπλωματούχοι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί ΠΕ ή Διπλωματούχοι Μηχανολόγοι Μηχανικοί ΠΕ

Διπλωματούχοι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί ΠΕ ή Πτυχιούχοι Φυσικοί ΠΕ

Διπλωματούχοι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί ΠΕ

Διπλωματούχοι Μηχανικοί Παραγωγής Και Διοίκησης ΠΕ

Διπλωματούχοι Χημικοί Μηχανικοί ΠΕ

Πτυχιούχοι Μαθηματικοί ΠΕ

Πληροφορικής ΠΕ

Πτυχιούχοι Οικονομικοί ΠΕ Κατεύθυνσης Χρηματοοικονομικής

Πτυχιούχοι Οικονομικοί ΠΕ

Πτυχιούχοι Διοικητικοί ΠΕ

Πτυχιούχοι Διοικητικοί ΠΕ ή Πτυχιούχοι Οικονομικοί ΠΕ

Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

Πτυχιούχοι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί Τε

Πληροφορικής ΤΕ

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Διοικητικοί / Οικονομικοί ΔΕ



Υποβολή αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων αυτών καλούνται, εφόσον κατέχουν τα γενικά και ειδικά προσόντα, να υποβάλουν «ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» και τα απαραίτητα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά.

Κάθε υποψήφιος επιτρέπεται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο Κατηγορίας Εκπαίδευσης (Π.Ε. ή Τ.Ε. ή Δ.Ε.). Στην αίτησή του ο υποψήφιος θα δηλώνει τη σειρά των προτιμήσεών του για τις θέσεις στις οποίες επιθυμεί να προσληφθεί και μέχρι του συνολικού αριθμού των θέσεων της Κατηγορίας Εκπαίδευσης (Π.Ε. ή Τ.Ε. ή Δ.Ε.)

Τα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα και κριτήρια που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους (ΚΕΦΑΛΑΙΑ Δ΄, Ε’, ΣΤ’) υποβάλλονται στη ΔΕΗ Α.Ε..

Τονίζεται ιδιαιτέρως, ότι τα προσόντα, τα κριτήρια που αναγράφονται από τον υποψήφιο στην ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής του, πρέπει να υφίστανται κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών.


Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις

Οι 40 μόνιμες προσλήψεις στη ΔΕΗ θα πραγματοποιηθούν με μοριοδότηση των υποψηφίων, βάσει των προσόντων τους. Για όλες τις θέσεις ζητούνται και πρόσθετα προσόντα (απαραίτητα ή και επιθυμητά), τα οποία πρέπει να κατέχουν οι υποψήφιοι μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών.

Τα οριζόμενα ως απαραίτητα πρόσθετα προσόντα, αν δεν τα έχουν οι υποψήφιοι, δεν γίνονται δεκτοί για τις αντίστοιχες θέσεις.

Τα οριζόμενα ως επιθυμητά πρόσθετα προσόντα για συγκεκριμένη θέση, αν δεν τα κατέχουν οι υποψήφιοι δεν αποκλείονται από τη διαδικασία επιλογής για κάλυψη της αντίστοιχης θέσης.

Δύο από τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα που ζητούνται, όπως φαίνεται αναλυτικά και στον πίνακα θέσεων, είναι η γνώση της Αγγλικής γλώσσας (Καλή, Πολύ Καλή ή Άριστη) καθώς και η γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

Μάλιστα η γνώση της Αγγλικής Γλώσσας μπορεί να δώσει μέχρι και 50 μόρια στους υποψήφιους, όπως φαίνεται από τον πίνακα μοριοδοτήσης:
  • Άριστη γνώση ξένης γλώσσας - 50 μόρια
  • Πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας - 35 μόρια
  • Καλή γνώση ξένης γλώσσας - 20 μόρια