10 τροφές που μπορείτε να διατηρήσετε για πολύ καιρό στην κατάψυξη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

10 τροφές που μπορείτε να διατηρήσετε για πολύ καιρό στην κατάψυξη

\
Μπορούν να παραμείνουν φρέσκες για μήνες

Υπάρχουν τροφές και μετά υπάρχουν υπερτροφές. Η τελευταία κατηγορία, είναι ιδιαίτερα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που παρέχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία. Αυτές οι τροφές, οι οποίες είναι συχνά χαμηλές σε θερμίδες και μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να προάγουν την καλή υγεία του εντέρου και του εγκεφάλου και να βοηθήσουν στην πρόληψη ορισμένων ασθενειών.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, πολλές τροφές μπορούν να παραμείνουν φρέσκες στην κατάψυξη για μήνες, αρκεί να αποθηκευτούν σωστά, ενώ άλλες, μπορούν εύκολα να αγοραστούν κατεψυγμένες, να διατηρηθούν στην κατάψυξη και να χρησιμοποιηθούν όπως απαιτείται, αναφέρει το realsimple.com.

Είτε επιλέξετε να καταψύξετε υπερτροφές είτε να τις αγοράσετε κατεψυγμένες, συνήθως δεν χάνουν πολύ ή καμία από τη θρεπτική τους αξία όταν μπαίνουν στην κατάψυξη. Επίπλέον? Εάν πετάτε αυτό το φρέσκο ​​λάχανο που δεν είχατε ποτέ να χρησιμοποιήσετε ή να πετάτε ένα πολτοποιημένο αβοκάντο στα σκουπίδια, η χρήση του καταψύκτη σας, μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να καταναλώνετε περισσότερες υπερτροφές και να περιορίσετε τυχόν περιττά απόβλητα τροφίμων. 

Επιπλέον, η διατήρηση αυτών των τροφών σε μέρος όπου δεν θα αλλοιωθούν εύκολα σημαίνει ότι μπορείτε να ετοιμάσετε ένα υγιεινό smoothie ή να ετοιμάσετε ένα θρεπτικό τηγάνι σε λίγα λεπτά.

10 τροφές που μπορείτε να διατηρήσετε για πολύ καιρό, στην κατάψυξη

Μούρα

Μικρές αλλά ισχυρές τροφές όπως τα βατόμουρα, τα σμέουρα και τα βατόμουρα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρα από βλάβες από ελεύθερες ρίζες – ασταθή άτομα που βλάπτουν τα υγιή κύτταρα και μπορεί να συμβάλλουν στη διαδικασία γήρανσης, την αρθρίτιδα, τον καρκίνο, τις καρδιακές παθήσεις και τη νόσο του Αλτσχάιμερ , μεταξύ άλλων προϋποθέσεων.
Φυλάξτε τα κατεψυγμένα μούρα και ρίξτε τα σε ένα smoothie απευθείας από την κατάψυξη ή αφήστε τα να ξεπαγώσουν στο ψυγείο όλη τη νύχτα και χρησιμοποιήστε τα για να προσθέσετε ένα παρφέ γιαουρτιού ή μια σαλάτα.

Σολομός

Ο σολομός έχει κερδίσει τη διάκρισή του ως υπερτροφή λόγω της εντυπωσιακής περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. 
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ένα είδος υγιούς λίπους που δεν παράγει το σώμα σας, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να προέρχονται από τα τρόφιμα. 
Βοηθούν στην πήξη του αίματος, στην κίνηση των μυών και μπορούν να καταπολεμήσουν την επιβλαβή φλεγμονή σε όλο το σώμα. 
Και σύμφωνα με αρκετές μελέτες, η υψηλότερη πρόσληψη ωμέγα-3 συνδέεται με μειωμένη νοητική έκπτωση που σχετίζεται με την ηλικία και με μειωμένο κίνδυνο για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Ενώ μπορείτε να καταψύξετε σολομό, τα κατεψυγμένα φιλέτα σολομού είναι εύκολο να τα βρείτε στο τοπικό παντοπωλείο σας και θα διατηρηθούν στην κατάψυξη για περίπου ένα χρόνο. 
Τα μικρότερα, μπορείτε να τα βάλετε στο φούρνο ή στη φριτέζα αέρα απευθείας από την κατάψυξη, οπότε δεν χρειάζεται καν να ανησυχείτε μήπως τα αφήσετε πρώτα να ξεπαγώσουν. 
Ωστόσο, αν προτιμάτε να αφήσετε τον σολομό σας να ξεπαγώσει κατά τη διάρκεια της νύχτας, είναι επίσης εντάξει.

Τόνος

Όπως ο σολομός, ο τόνος είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, η οποία βοηθά στην οικοδόμηση των μυών και σας κρατά χορτάτους, καθώς και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. 
Οι φρέσκες μπριζόλες τόνου θα διατηρήσουν την κορυφαία ποιότητα στην κατάψυξη για περίπου δύο έως τρεις μήνες, αλλά μπορείτε επίσης να αγοράσετε κατεψυγμένες μπριζόλες τόνου για να τις βάλετε απευθείας στην κατάψυξη. 
Αυτά θα παραμείνουν φρέσκα για περίπου εννέα μήνες. Μόλις αποψυχθεί, μη διστάσετε να μαγειρέψετε τη μπριζόλα τόνου όπως θα κάνατε συνήθως.

Μπρόκολο

Χρειάζεστε μια γρήγορη σαλάτα για δείπνο; Το παγωμένο μπρόκολο είναι η λύση! Αυτό το σταυρανθή πράσινο λαχανικό είναι μια υπερτροφή γιατί είναι μια εξαιρετική πηγή χορταστικών φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών, βιταμίνης C και βιταμίνης Κ. 
Παρέχει επίσης βιταμίνη Α, φυλλικό οξύ, κάλιο, φώσφορο και σελήνιο. Επειδή είναι τόσο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, το μπρόκολο έχει πολλά θρεπτικά οφέλη, όπως το να δίνει ώθηση στο ανοσοποιητικό σας σύστημα, να προστατεύει την καρδιά σας και να προστατεύει τις αρθρώσεις σας.
Σοτάρετε κατεψυγμένες μπουκίτσες μπρόκολου με σκόρδο και ελαιόλαδο για ένα απλό πρόσθετο πλάι ή ζυμαρικά ή ελευθερώστε λίγο χώρο στην κατάψυξη και εξοικονομήστε χρόνο ρίχνοντας κατεψυγμένα κομμάτια μπρόκολου στο επόμενο ανάδευμα γεμάτο λαχανικά.

Λαχανάκια Βρυξελλών

Όπως το κατεψυγμένο μπρόκολο, τα κατεψυγμένα λαχανάκια Βρυξελλών είναι εκεί όταν τα χρειάζεστε λίγο.
 Επίπλέον? Αυτά τα σταυρανθή λαχανικά είναι ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που μπορείτε να φάτε. 
Είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, υποστηρίζουν την υγεία του εντέρου, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 και να ενισχύσουν την υγεία των οστών, μεταξύ άλλων. 
Αν δεν έχετε χρόνο, μπορείτε να ψήσετε λαχανάκια Βρυξελλών απευθείας από την κατάψυξη για ένα εύκολο συνοδευτικό. 
Αν σας περισσεύουν λαχανάκια, μπορείτε να τα ρίξετε σε μια σαλάτα ή ένα μπολ με δημητριακά την επόμενη μέρα ως μέρος ενός μεσημεριανού γεύματος superfood.

Λάχανο

Αυτή η σούπερ τροφή είναι τάση εδώ και χρόνια, και δικαιολογημένα. Είναι γεμάτο με βιταμίνες Κ, Α και 71 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας βιταμίνης C που τονώνει το ανοσοποιητικό σας. Δεν σας εντυπωσίασε; 
Το σκούρο πράσινο λαχανικό είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου και σιδήρου. Ενώ το κατεψυγμένο λάχανο δεν ευδοκιμεί σε μια σαλάτα (ας το αφήσουμε αυτό για τα φρέσκα φύλλα λάχανου), μπορείτε εύκολα να ρίξετε το κατεψυγμένο λάχανο σε ένα smoothie ή να το σοτάρετε ως μέρος ενός υγιεινού συνοδευτικού.

Κίμτσι

Τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση όπως το kimchi διαθέτουν εντυπωσιακά οφέλη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και του εντέρου, και ενώ δεν παγώνουν καλά όλα τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, μπορείτε να κολλήσετε εντελώς το kimchi στην κατάψυξη χωρίς να θυσιάσετε πολλή γεύση ή υφή. 
Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το κατεψυγμένο superfood, απλώς ξεπαγώστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή σοτάρετε τα κατεψυγμένα με λίγο κρύο νερό. 
Μπορείτε να φάτε kimchi μόνο του ή να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τυλίγματα μαρουλιού κορεατικού στιλ.

Μούρα Açaí

Εάν έχετε περάσει χρόνο στο τμήμα κατεψυγμένων τροφίμων του τοπικού παντοπωλείου σας, πιθανότατα έχετε δει σακουλάκια με κατεψυγμένα (συχνά πολτοποιημένα) μούρα açaí. 
Τα τροπικά φρούτα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, μπορεί να βελτιώσουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης και, σύμφωνα με μια μελέτη, μπορούν να προστατεύσουν τον εγκέφαλό σας από βλάβες καθώς μεγαλώνετε. 
Κρατήστε πακέτα με κατεψυγμένα μούρα açaí για να φτιάξετε ζωντανά μπολ smoothie για πρωινό ή να ζωντανέψετε λίγο απλό ελληνικό γιαούρτι.

Αβοκάντο

Η διάκριση του αβοκάντο ως υπερτροφής που μπορεί να προάγει την υγεία της καρδιάς, να μειώσει την αρτηριακή πίεση και πολλά άλλα δεν είναι μυστικό. 
Και ενώ μπορεί να μην φαίνεται ότι μπορείτε να καταψύξετε ένα φρούτο γνωστό για την ικανότητά του να ροδίζει γρήγορα, το να παγώσετε το αβοκάντο είναι απολύτως εφικτό. 
Στην πραγματικότητα, ένα ώριμο αβοκάντο μπορεί να καταψυχθεί πολτοποιηθεί, να πολτοποιηθεί ή να κοπεί σε κομμάτια και θα παραμείνει φρέσκο ​​για περίπου έξι μήνες.

Για να ελαχιστοποιήσετε το μαύρισμα, απλά προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού και αποθηκεύστε το αβοκάντο σε αεροστεγές δοχείο αποθήκευσης ή σφραγισμένη με κενό σακούλα. 
Μπορείτε επίσης να βρείτε κατεψυγμένα κομμάτια αβοκάντο στο σούπερ μάρκετ. 
Αν και η υφή ενός αβοκάντο θα αλλάξει λίγο μόλις μείνει λίγο στην κατάψυξη, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο αβοκάντο σε ένα smoothie ή, μόλις αποψυχθεί λίγο, να απλωθεί σε ένα γευστικό κομμάτι φρυγανιάς ή σε γκουακαμόλε.

Φακές

Οι μαγειρεμένες φακές, οι οποίες είναι γεμάτες με φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και άλλες βιταμίνες και μέταλλα, θα διατηρηθούν στην κατάψυξη για περίπου έξι μήνες. 
Μόλις φτάσει αυτή η λαχτάρα για φακές, απλώς βάλτε τις κατεψυγμένες φακές σας στο φούρνο μικροκυμάτων ή προσθέστε τις σε οποιαδήποτε ζεστά φαγητά μπορεί να μαγειρεύετε, όπως ένα κάρυ. 
Μόλις αποψυχθούν, οι φακές μπορούν να προσθέσουν φυτικές ίνες σε ένα μπολ με δημητριακά ή σαλάτα ή να πεταχτούν σε μια σούπα για μια επιπλέον ενίσχυση πρωτεΐνης.

Newsbeast