H Audi υιοθετεί τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας στα μοντέλα της - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

H Audi υιοθετεί τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας στα μοντέλα της



Από το καλοκαίρι πολλά από τα μοντέλα της Audi (A4, A5, A6, A7, A8, Q5, Q7, Q8, e-tron και e-tron GT) που θα διαθέτουν σύστημα infotainment τρίτης γενιάς, θα μπορούν να εξοπλιστούν με σύστημα ψυχαγωγίας εικονικής πραγματικότητας.



Το σύστημα αυτό έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Holoride, μια γερμανική start υp και προκειμένου να μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει χρειάζεται ένα σετ γυαλιών και ένα ακουστικό εικονικής πραγματικότητας (VR). Και τα δύο συνδέονται μέσω Bluetooth με το σύστημα Infotainment και στη συνέχεια μπορεί κανείς να ασχοληθεί με παιχνίδια, να δει ταινίες καθώς και διαδραστικό περιεχόμενο.



Η ιδιαιτερότητα εδώ είναι πως το εικονικό περιεχόμενο προσαρμόζεται στην κίνηση του αυτοκινήτου, στην αλλαγή κατεύθυνσης, την επιτάχυνση και την κλίση, σε πραγματικό χρόνο. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως αν το αυτοκίνητο στρίβει δεξιά τότε και το διαστημόπλοιο στο φανταστικό κόσμο που βιώνει ο χρήστης στο πίσω κάθισμα θα πετάξει επίσης προς τα δεξιά. Αν το αυτοκίνητο επιταχύνει θα κάνει το ίδιο και το διαστημόπλοιο



H νέα αυτή κατηγορία πολυμέσων χρησιμοποιεί «Elastic Content», δηλαδή περιεχόμενο που προσαρμόζεται στην κίνηση του αυτοκινήτου, το χρόνο ταξιδιού και τη διαδρομή.

Στο μέλλον το Holoride σε συνδυασμό με τη διάδοση της αυτόνομης οδήγησης θα καταστήσει δυνατές νέες μορφές ψυχαγωγίας κατά την οδήγηση, ενώ θα ανοίξει και περισσότερες ευκαιρίες για μάθηση και εργασία στον δρόμο. Έτσι το εσωτερικό του αυτοκινήτου σε μακρινά και μονότονα ταξίδια – και όχι μόνο – θα γίνει ο προσωπικός τους ελεύθερος χώρος ενώ για τους σχεδιαστές θα γίνει το νέο κέντρο σχεδιασμού, μία νέα πρόκληση.



cnn.gr