Formula 1: Πανικό και ενστάσεις για τη διεξαγωγή του Grand Prix προκάλεσε ο βομβαρδισμός στην Τζέντα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Formula 1: Πανικό και ενστάσεις για τη διεξαγωγή του Grand Prix προκάλεσε ο βομβαρδισμός στην Τζέντα



Formula 1: Το νέο χτύπημα από τους αντάρτες Χούτι προκάλεσε, όπως είναι φυσιολογικό, μεγάλη αναστάτωση στους πιλότους, οι οποίοι εκείνη την ώρα έτρεχαν στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Grand Prix της Τζέντα.
Η ηγεσία της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού ζήτησε να μάθει όλες τις λεπτομέρειες για τον βομβαρδισμό στις εγκαταστάσεις της ARAMCO


Το συγκεκριμένο περιστατικό, όμως, έχει φέρει μεγάλη ανασφάλεια σε κάποιους πιλότους της Formula 1. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο δημοσιογράφος, Κρις Μέντλαντ: «Ακούω πως κάποιοι πιλότοι έχουν ενστάσεις για τη συνέχιση του διημέρου μετά την πρόσφατη επίθεση κοντά στην πίστα».


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, ενημέρωσε άπαντες για το περιστατικό, ενώ μέσα στην ημέρα αναμένεται να γίνει νέα συνάντηση με τις ομάδες για να υπάρξει επαναξιολόγηση της κατάστασης.

Τα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά ξεκίνησαν με καθυστέρηση, ενώ όπως γίνεται αντιληπτό υπάρχει μεγάλη ανησυχία, καθώς οι αντάρτες δείχνουν αποφασισμένοι για όλα.

Χτυπήθηκε βασικός χορηγός της F1

Οι αντάρτες Χούτι χτύπησαν τις εγκαταστάσεις του πετρελαϊκού κολοσσού, ARAMCO στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας. Ανάλογη επίθεση είχε γίνει και πριν από μια εβδομάδα.

Οι Χούτι θεωρούν ότι οι Σαουδάραβες είχαν εμπλοκή στην πόλεμο της Υεμένης το 2015 και συχνά στοχεύουν εγκαταστάσεις και αεροδρόμια στην Ερυθρά Θάλασσα.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι η ARAMCO είναι ένας από τους βασικούς χορηγούς της Formula 1 και φέτος έχει δώσει το όνομα της και στην ομάδα της Aston Martin.
NewsBomb