Πώς θα καταλάβετε ότι το χταπόδι είναι φρέσκο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς θα καταλάβετε ότι το χταπόδι είναι φρέσκο



Το χταπόδι, όπως κι άλλα θαλασσινά, έχει την τιμητική του κατά τη διάρκεια της νηστείας.

Τρώγεται σκέτο, ψητό ή βραστό ως μεζές ή ως κυρίως πιάτο ανάλογα τον τρόπο που θα το μαγειρέψετε.

Χταπόδι: διατροφική αξία

Το χταπόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Είναι επίσης χαμηλό σε λιπαρά , καθιστώντας το μια εξαιρετική πηγή πλήρους πρωτεΐνης για άτομα που προσπαθούν να διαχειριστούν το βάρος τους. 

Ωστόσο, το τηγάνισμα ή το μαγείρεμα του χταποδιού σε βούτυρο ή λάδι μπορεί να προσθέσει επιπλέον περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες στο γεύμα σας.

Ειδικότερα, το χταπόδι είναι μια καλή πηγή:

✔ Σιδήρου
✔ Ωμέγα 3
✔ Σεληνίου
✔ Χαλκού
✔ Βιταμίνης Β12

Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή καλίου, μαγνησίου και ασβεστίου.

Δύο από τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο χταπόδι - το εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA) και το εικοσιδυεξανοϊκό οξύ (DHA) - πιστεύεται ότι προλαμβάνουν ή θεραπεύουν την κατάθλιψη και άλλες ψυχικές διαταραχές.



Πώς θα καταλάβετε ότι το χταπόδι είναι φρέσκο

Αν αγοράσετε φρέσκο χταπόδι και να θέλετε να βεβαιωθείτε ότι πράγματι είναι νωπό κι όχι ξεπαγωμένο παρατηρήστε το μελάνι του. Στην πρώτη περίπτωση είναι ρευστό, ενώ στη δεύτερη μια παχύρρευστη μάζα. Το ίδιο ισχύει και για τις σουπιές.




mothersblog.gr