Θέρμη: Αυξηση κρουσμάτων νεανικής εγκληματικότητας! - Ταυτοποίηση ανήλικων δραστών σε Θέρμη και Τρίλοφο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Αυξηση κρουσμάτων νεανικής εγκληματικότητας! - Ταυτοποίηση ανήλικων δραστών σε Θέρμη και Τρίλοφο


Σε νέες εξιχνιάσεις ποινικών υποθέσεων, που αφορούν τον ευαίσθητο χώρο της νεανικής εγκληματικότητας, με δράστες ή θύματα ανήλικους ή που αφορούν, πράξεις που έγιναν σε χώρους σχολείων, όπου συχνάζουν άτομα νεαρής ηλικίας (πλατείες, δημόσιους χώρους), προχώρησαν κατόπιν εκτεταμένων ερευνών, Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης.

Έτσι το τελευταίο διάστημα σχηματίσθηκε δικογραφία :

1) σε βάρος ενός ανήλικου αλλοδαπού, ο οποίος αρχές του μήνα Οκτωβρίου του περασμένου έτους, απείλησε με μαχαίρι νεαρούς μαθητές δημοτικού που έπαιζαν στην πλατεία του Τριλόφου, ζητώντας να του δώσουν τα πράγματα τους, χωρίς να καταφέρει να αποσπάσει τίποτα, αφού τα παιδιά πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν τρέχοντας, ενημερώνοντας την Αστυνομία και τους δικούς τους. 

Σε βάρος του δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για Απόπειρα Ληστείας κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία.



2) Σε ένα άλλο πιο λυπηρό περιστατικό, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας η διάρρηξη – κλοπή που έγινε στο γραφείο του διευθυντή του Α΄ Γυμνασίου Θέρμης στα μέσα του μήνα Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, στην οποία είχαν κλαπεί είδη εξοπλισμού του γραφείου του διευθυντή. 

Όπως προέκυψε οι δράστες είναι επίσης ανήλικοι ημεδαποί, οι οποίοι και εντοπίστηκαν από την Αστυνομία, η οποία έφτασε στη γρήγορη διαλεύκανση της υπόθεσης αλλά και στην ανάκτηση του συνόλου των κλοπιμαίων τα οποία βρέθηκαν και επιστράφηκαν στο γυμνάσιο. 

 Σε βάρος των ανήλικων δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για Κλοπή κατά συναυτουργία.



3) Στο πιο σοβαρό όμως περιστατικό όλων, είχαμε την εξιχνίαση από το Τμήμα Ασφαλείας Θέρμης, της περίπτωσης τοποθέτησης μηχανισμού από γκαζάκια όπως είχε δημοσιεύσει η THERMISnews.gr εδώ τα οποία έσκασαν, την 08/02/2022 στην αυλή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης – Τριαδίου. Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι δυο νεαροί ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για Εμπρησμό, Έκρηξη - Κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

Οπως δήλωσε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, 
Οι δράσεις των Αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης, για την διαλεύκανση κάθε υπόθεσης παρόμοιου περιεχομένου και την αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας, με δράστες ή θύματα ανήλικους, καθώς και την αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας στους σχολικούς και άλλους χώρους άθλησης ή εκπαίδευσης, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον, πάντα με την συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Δείτε ακόμη: