Συσκευασμένες σαλάτες: Πόσο φρέσκες είναι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Συσκευασμένες σαλάτες: Πόσο φρέσκες είναι



Η σαλάτα είναι ένας νόστιμος τρόπος για να λάβετε περισσότερες φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και ζωτικά θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας. Όσο υπέροχες κι αν είναι οι σαλάτες, ωστόσο, η παρασκευή της είναι αρκετά κουραστική.

Γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να αγοράζουν προσυσκευασμένες σαλάτες. Στην πραγματικότητα, πάνω από 242 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν προσυσκευασμένες σαλάτες μόνο το 2020, αναφέρει το Statista.



Γιατί να μπείτε στον κόπο, λοιπόν, να αγοράσετε, να ψιλοκόψετε και να προετοιμάσετε υλικά για σαλάτες, ενώ μπορείτε απλώς να αγοράσετε ένα έτοιμο σακουλάκι που έχει ήδη κάνει όλη τη δουλειά για εσάς; Έτσι, από έξω, τουλάχιστον, οι σαλάτες σε σακούλες φαίνονται εξίσου υγιεινές με μια κανονική σαλάτα -μείον την προετοιμασία.

Ωστόσο, έχει γίνει κάποια συζήτηση για το αν αυτό είναι αλήθεια ή όχι. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η σαλάτα σε σακούλα χάνει τη θρεπτική της αξία χάρη στην πλαστική συσκευασία, ενώ άλλοι ανησυχούν για πιθανά προβλήματα με τα πρότυπα καθαριότητας των χόρτων που παράγονται σε τόσο υψηλές ποσότητες, αναφέρει το NPR. Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια; Είναι αυτά τα εύχρηστα κιτ σαλάτας ένας χρήσιμος τρόπος για να εκπληρώσετε την ποσόστωση των λαχανικών σας ή μια κρυφή πηγή μικροβίων τυλιγμένη σε μια υγιεινή συσκευασία;



Τα προσυσκευασμένα μείγματα σαλάτας δεν είναι επικίνδυνα

Όπως αποδεικνύεται, αυτά τα εύχρηστα κιτ σαλάτας μπορούν να είναι ένας υγιεινός τρόπος για να καταναλώσετε την απαραίτητη ημερήσια δόση της «πρασινάδας». Μπορεί να έχετε ακούσει για ανησυχίες που σχετίζονται με το E. coli ή άλλες ασθένειες που προέρχονται από σαλάτες σε σακούλες, αλλά ο Trevor Suslow, ειδικός σε θέματα τροφίμων από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, είπε στο NPR ότι «Η ανιχνεύσιμη μόλυνση τόσο σε ολόκληρο το μαρούλι όσο και σε ανάμεικτες σαλάτες είναι σε πολύ, πολύ χαμηλό ποσοστό, συνήθως λιγότερο από 0,1%».



Η απώλεια θρεπτικών συστατικών που σχετίζονται με συσκευασμένα μείγματα σαλάτας μπορεί, επίσης, να είναι αιτία ανησυχίας, λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο που αυτές οι σακούλες μπορεί να κάθονται στα ράφια. 

Ωστόσο, σύμφωνα με το NPR, τα εμπορικά σήματα στον κλάδο είναι απίστευτα αποτελεσματικά στις διαδικασίες συγκομιδής και αποστολής, με τυπικό χρόνο διεκπεραίωσης 24 ωρών. 

Το ειδικό πλαστικό στο οποίο πωλούνται τα μείγματα σαλάτας, που αναφέρεται ως «συσκευασία τροποποιημένης ατμόσφαιρας», χρησιμεύει, επίσης, για τη διατήρηση της φρεσκάδας και της θρεπτικής αξίας, αναφέρει το Cooking Light.