Νερό με λεμόνι: Τα οφέλη για τον οργανισμό μας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Νερό με λεμόνι: Τα οφέλη για τον οργανισμό μας



Τα οφέλη του λεμονιού είναι γνωστά εδώ και αιώνες. Η ισχυρή αντιβακτηριδιακή τους δράση και η χρήση τους ως βοήθημα αδυνατίσματος είναι κάποιες από αυτές. ωστόσο, τα λεμόνια χαρίζουν πολλά περισσότερα για την υγεία και την ευεξία μας.

Καλύτερη επιδερμίδα
Τα λεμόνια περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά και μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της βλάβης του δέρματος λόγω του ήλιου ή άλλων ρύπων. Επιπλέον περιέχουν υψηλή συγκέντρωση σε βιταμίνης C, η οποία είναι το κύριο συστατικό στο σχηματισμό κολλαγόνου στο σώμα, είναι καταπληκτικά για την επιδερμίδα και την υγεία.

Ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα
Η βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά που έχουν τα λεμόνια, ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και βοηθούν το σώμα να καταπολεμά τις ασθένειες.

Αυξημένη απορρόφηση σιδήρου
Η έλλειψη σιδήρου είναι η πιο συνηθισμένη ανεπάρκεια θρεπτικών ουσιών παγκοσμίως και είναι ιδιαίτερα συχνή στις γυναίκες. Η κατανάλωση τροφίμων που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, θα βοηθήσει το σώμα να απορροφήσει καλύτερα το σίδερο.



Διαβήτης και πρόληψη καρδιακών παθήσεων
Μια υγιεινή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη, καρδιακών παθήσεων και άλλων ασθενειών. Τα λεμόνια είναι τόσο υγιεινά, που κατατάσσονται πλέον στην λίστα των 10 πιο υγιεινών τροφίμων στον πλανήτη.

Ενυδατώνει το σώμα
Ένα ποτήρι λεμόνι με νερό, θα βοηθήσει σημαντικά με τις ανάγκες ενυδάτωσης του οργανισμού, επειδή είναι 95% νερό και 5% χυμός λεμονιού.

Ταχύτερη απώλεια βάρους και καλύτερος έλεγχος της πείνας
Τα λεμόνια θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος με διάφορους τρόπους. Αρχικά περιέχουν πηκτίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στον έλεγχο και την ελάττωση της πείνας. Επίσης αν πιείτε νερό με λεμόνι το πρωί θα σας σταματήσει από το να φάτε ένα μεγάλο πρωινό και θα μειώσει τις συνολικές θερμίδες σας για την ημέρα. Βοηθάει και στον μεταβολισμό σας να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά, αξιοποιώντας καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά που τρώτε.


Κάποια tips που θα σας βοηθήσουν ακόμη περισσότερο στη σχέση σας με το λεμόνι:
  • Προσπαθήστε να πίνετε λεμόνι με νερό το πρωί όταν ξυπνάτε καθώς είναι πιο αποτελεσματικό όταν καταναλώνεται αμέσως το πρωί, ειδικά όταν σας ενδιαφέρει η απώλεια βάρους.
  • Μπορεί να σερβιριστεί είτε ζεστό είτε κρύο.
  • Προσθέστε ακατέργαστο ή οργανικό μέλι για να βελτιώσετε τη γεύση.
  • Πίνετε από καλαμάκι γιατί ο χυμός λεμονιού μπορεί να γίνει βλαβερός για το σμάλτο των δοντιών σας.


Thats Life. Life as it is!