Θέρμη: Συνελήφθησαν οι ληστές των δύο καταστημάτων ψιλικών! Ειχαν διαπράξει άλλες 7 ληστείες σε λίγες ημέρες - Φωτογραφίες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Συνελήφθησαν οι ληστές των δύο καταστημάτων ψιλικών! Ειχαν διαπράξει άλλες 7 ληστείες σε λίγες ημέρες - Φωτογραφίες



Στα χέρια των αστυνομικών αρχών έπεσαν οι ληστές που απασχόλησαν τις τελευταίες ημέρες την ανατολική Θεσσαλονίκη. Θυμίζουμε ότι οι δράστες είχαν χτυπήσει με διαφορά 2 ωρών δύο καταστήματα ψιλικών στη Θέρμη. (Δείτε σχετικά εδώ)

 Σύμφωνα με πληροφορίες της THERMISnews.gr η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης δραστηριοποιήθηκε αμέσως μετά τις δυο πρώτες ληστείες εκπονώντας ειδικό σχέδιο δράσης για τη περίπτωση, εντείνοντας τις περιπολίες περιξ παρόμοιων καταστημάτων που διανυκτέρευαν στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Ετσι, το επόμενο χτύπημα των ληστών έμελλε για αυτούς να είναι και το τελευταίο, αφού η επέμβαση της αστυνομίας στο κατάστημα που χτύπησαν στη Πυλαία ήταν ακαριαία.
Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω 3 νεαροί, όλοι τους 20 ετών και κάτοικοι Περαίας.


Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρει: 
Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τρεις ημεδαποί που ενέχονται σε πολυάριθμες περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε καταστήματα στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Η επ’ αυτοφώρω σύλληψη τριών ατόμων από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό με την επισταμένη έρευνα και την αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού από το Τμήμα Ασφαλείας Πυλαίας-Χορτιάτη οδήγησε στην εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων ληστειών σε καταστήματα στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθησαν τρεις 20χρονοι ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα ληστείας και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι, ξημερώματα χθες (07-03-2022) αποπειράθηκαν να ληστέψουν με την απειλή πιστολιού κατάστημα στην περιοχή της Πυλαίας, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς του Τ.Π.Κ.Ε. και συνελήφθησαν.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες από 26-02-2022 έως την σύλληψή τους διέπραξαν, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, συνολικά εννέα ένοπλες ληστείες σε καταστήματα ψιλικών-καφέ, μίνι μάρκετ, πρατήριο υγρών καυσίμων και κατάστημα στις περιοχές Πυλαίας, Θέρμης, Περαίας, Χαριλάου και Νέας Κερασιάς, αφαιρώντας χρηματικά ποσά και προϊόντα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δείτε τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία: