5 τροφές με περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

5 τροφές με περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό



Ένα μόνο καλά βρασμένο αυγό περιέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, εύκολα και γρήγορα. Αλλά υπάρχουν και άλλοι γευστικοί τρόποι να κερδίσεις την καθημερινή πρωτεΐνη σου. 

Γνώρισε τις τροφές που ακολουθούν και περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό:

Αποξηραμένη σπιρουλίνα


Δεν περιέχουν μόνο τα ψάρια πρωτεΐνη. Μόνο 2 κουταλιές της σούπας από αυτά τα αποξηραμένα φύκια περιέχουν 8 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόλις 40 θερμίδες. Καλύτερο είναι να την πασπαλίσεις πάνω σε μία σαλάτα.

Ψητή σόγια




Ένα τέταρτο της κούπας από αυτό το σνακ είναι γεμάτο 15 γραμμάρια πρωτεΐνης, μαζί με μία μεγάλη δόση από φυτικές ίνες και κάλιο.

Γιαούρτι


Όταν πρόκειται για πρωτεΐνη, το γιαούρτι χωρίς λιπαρά βρίσκεται στην κορυφή, καθώς τα μικρά πλαστικά κεσεδάκια περιέχουν 17 γραμμάρια με μόνο 100 θερμίδες.


Γραβιέρα

Περίπου 30 γραμμάρια γραβιέρας περιέχουν περισσότερα από 8 γραμμάρια πρωτεΐνης. Χρειάζεται όμως προσοχή στις μερίδες, γιατί αν και 30 γραμμάρια έχουν 117 θερμίδες, είναι πολύ εύκολο να καταναλώσεις μεγαλύτερη ποσότητα χωρίς να το καταλάβεις.


Αποξηραμένοι κολοκυθόσποροι


Οι γνωστοί μας πασατέμποι είναι κυρίως γνωστοί για το μαγνήσιο που έχουν, αλλά είναι και πλούσιοι σε πρωτεΐνη: 10 γραμμάρια σε κάθε τέταρτο της κούπας.

shape.gr