Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την βότκα ως απολυμαντικό χεριών; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την βότκα ως απολυμαντικό χεριών;



Η βότκα είναι ένα αναπάντεχα ευέλικτο ποτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό του σπιτιού, μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για να απαλλαγείτε από τα ζιζάνια, και αυτό δεν έχει καλύψει ούτε το μισό των χρήσεών της στην καθημερινότητα -εκτός φυσικά από το να την απολαύσει κανείς στο ποτό του.

Όταν οι άνθρωποι, λοιπόν, άρχισαν να αναζητούν συνταγές για DIY απολυμαντικό χεριών με βάση το οινόπνευμα -λόγω τόσο της έλλειψής τους αλλά και της αυξημένης τους τιμής που επέφερε η πανδημία-, σύντομα στράφηκαν σε οινοπνευματώδη ποτά όπως η βότκα ως εναλλακτική λύση στο οινόπνευμα εντριβής, αναφέρει το thelist.com.

Με την πανδημία, λοιπόν, η ζήτηση για απολυμαντικού χεριών έχει αυξηθεί σημαντικά. Μια άνοδος που συνοδεύτηκε από αύξηση της τιμής των απολυμαντικών χεριών και ακόμη και έλλειψη, που οδήγησε στην άνοδο μιας τάσης -απολυμαντικών χεριών DIY. Πόσο, όμως, η βότκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία σπιτικού αντισηπτικού χεριών;


Ποια είναι η αλήθεια για τη βότκα ως απολυμαντικό χεριών;

Αρκετές συνταγές για απολυμαντικά χεριών DIY, αναφέρει το thelist.com, κατέκλυσαν το διαδίκτυο, καθώς ο κόσμος έσπευσε να βρει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει μόνος του απολυμαντικό χεριών εν μέσω έλλειψης. Ωστόσο, η τάση των απολυμαντικών χεριών DIY δεν ήταν χωρίς μειονεκτήματα, καθώς μια παρτίδα λανθασμένα κατασκευασμένου απολυμαντικού χεριών θα μπορούσε να αποδειχθεί όχι απλώς αναποτελεσματική, αλλά, επίσης, και επιβλαβής, αναφέρει το CNN.

Αν και η βότκα είναι ένα ισχυρό αλκοόλ, συνήθως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απολυμαντικό χεριών. Οι οδηγίες του CDC για το απολυμαντικό χεριών διευκρινίζουν ότι το καλύτερο είδος απολυμαντικού χεριών θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 60% αλκοόλ, οτιδήποτε λιγότερο θα ήταν αναποτελεσματικό.

Το CDC προσθέτει, επίσης, ότι το απολυμαντικό χεριών δεν είναι εντελώς αποτελεσματικό ενάντια σε όλα τα μικρόβια, επομένως η απολύμανση των χεριών σας με βότκα, η οποία περιέχει μόνο 40% αλκοόλ, θα ήταν απλώς μια σπατάλη καλής βότκας. Στην πραγματικότητα, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να βρεθεί ένα μπουκάλι βότκα κατάλληλο για αυτόν τον σκοπό, εξηγεί το thelist.com, επειδή τα περισσότερα brands πωλούν βότκα με περιεκτικότητα σε αλκοόλ 20-30%. Αυτό θα ήταν κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση αλλά ακατάλληλο για απολύμανση, σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ.

Μόνο η βότκα με 70% αλκοόλ θα ήταν κατάλληλη για απολύμανση των χεριών σας, εάν μπορείτε να την βρείτε. Εάν όχι, θα ήταν πιο συνετό να χρησιμοποιείτε τα αντισηπτικά χεριών του εμπορίου και το πλύσιμο των χεριών, αναφέρει Good Housekeeping.