Που θα γίνουν Rapid Tests την εβδομάδα από 24 Ιανουαρίου στο δήμο Θέρμης - Τι ισχύει για τα Rapid Tests στο Κέντρο Υγείας Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Που θα γίνουν Rapid Tests την εβδομάδα από 24 Ιανουαρίου στο δήμο Θέρμης - Τι ισχύει για τα Rapid Tests στο Κέντρο Υγείας ΘέρμηςΣυνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στο δήμο Θέρμης. Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου. Συγκεκριμένα, rapid test θα γίνουν:

Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και 
την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου στο ΚΑΠΗ Θέρμης.

Οι ώρες διενέργειας των rapid test είναι από τις 09.00 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι πολίτες επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Διευκρινίζεται ότι επίσημο πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, χορηγείται μόνον σε όσους διαθέτουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή νόσησης έως και έξι μήνες πριν. Σε περίπτωση που το δείγμα είναι θετικό ο ΕΟΔΥ επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον πολίτη για επανέλεγχο εντός της ημέρας.

Σε rapid test μπορούν να υποβάλλονται γονείς και μαθητές, σε περίπτωση που έχουν ενημερωθεί για κάποιο κρούσμα στο σχολείο.

 Οι μαθητές συνοδεύονται πάντοτε από τον κηδεμόνα.


Τι ισχύει για τα Rapid Tests στο Κέντρο Υγείας Θέρμης

Στο Κέντρο Υγείας Θέρμης πραγματοποιούνται Rapid Tests για όσους κρίνεται απαραίτητο σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, καθημερινές κατά τις ώρες 10:00 εως 14:00 (13:45 τελευταία λήψη) χωρίς ραντεβού.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ανεμβολίαστοι πολίτες ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ να εκδώσουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από δημόσια Δομή (μόνο βεβαίωση Θετικού αποτελέσματος και μόνο για την 1η φορά νόσησης)