Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης αντιμετώπισε με επιτυχία τα προβλήματα από το πέρασμα του «Διομήδη» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης αντιμετώπισε με επιτυχία τα προβλήματα από το πέρασμα του «Διομήδη»Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται εδώ και ένα 48ωρο οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης οι οποίες διαχειρίστηκαν εγκαίρως και με απόλυτη επιτυχία τα προβλήματα τα οποία δημιούργησε στην περιοχή το πέρασμα του «Διομήδη».

Συγκεκριμένα, από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ξεκίνησε χιονόπτωση στις ορεινές περιοχές του δήμου Θέρμης και ειδικότερα στο Λιβάδι και την Περιστερά.

 Στο Λιβάδι βρίσκονταν σε ετοιμότητα δύο οχήματα τύπου UNIMOG του δήμου Θέρμης, τα οποία παρενέβησαν άμεσα, όπου χρειάστηκε, καθαρίζοντας το οδικό δίκτυο και ρίχνοντας παράλληλα αλάτι. 

Ο καθαρισμός των δρόμων και η ρίψη αλατιού συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας και ως σήμερα το μεσημέρι, με αποτέλεσμα το οδικό δίκτυο να παραμείνει καθαρό και η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται χωρίς κανένα πρόβλημα.

Στο Λιβάδι το ύψος του χιονιού έφτασε περίπου τα 30 εκατοστά ενώ στην Περιστερά η χιονόπτωση ήταν ασθενέστερη.

 Ωστόσο, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης επισημαίνει πως οι οδηγοί οι οποίοι κινούνται στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί καθώς θα επικρατήσει παγετός στην περιοχή.Εκτός από τις χιονοπτώσεις ο «Διομήδης» προκάλεσε και ισχυρές βροχοπτώσεις εξ αιτίας των οποίων έκλεισαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας Τρίτη προς Τετάρτη, οι λεγόμενες «ιρλανδικές» διαβάσεις, αφού υπερχείλισαν, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Έτσι διακόπηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας η κυκλοφορία στην 8η Οδό στους Ταγαράδες, αλλά και στην προέκταση της οδού Ανδρέα Παπανδρέου στα Βασιλικά. 

Έγκαιρα στα σημεία έσπευσε η ΕΛ.ΑΣ αλλά και η Πολιτική Προστασία του δήμου Θέρμης, ώστε να αποφευχθεί ατύχημα και να τοποθετηθεί σχετική σήμανση. Η κυκλοφορία γίνεται μέσω των υπόλοιπων εναλλακτικών οδών της περιοχής.