Πρόστιμο 100 ευρώ από Δευτέρα σε ανεμβολίαστους: Οριστικό τελεσίγραφο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πρόστιμο 100 ευρώ από Δευτέρα σε ανεμβολίαστους: Οριστικό τελεσίγραφο


 

Δεν έχει νόημα να πούμε σε όσους συμμορφώθηκαν, ότι καλά κάνατε εσείς που συμμορφωθήκατε, αλλά οι άλλοι που δε συμμορφώθηκαν, δε θα έχουν καμία κύρωση. Τότε ακυρώνεται οποιαδήποτε προσπάθεια κάνουμε για να ενισχύσουμε τον εμβολιασμό

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το πρόστιμο 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου. Παρά το χθεσινό αλαλούμ με τις διαφορετικές τοποθετήσεις περί ενδεχόμενης παράτασης του μέτρου, σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ξεκαθάρισε το τοπίο.

Ερωτηθείς σχετικά από τους δημοσιοργάφους του ΣΚΑΪ, ο κ. Βορίδης είπε: «Από Δευτέρα πρόστιμο». Και συνέχισε:

Σε ό,τι αφορά στα κρούσματα κορωνοϊού στο Δημόσιο, ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες νοσήσεις, αλλά όχι τέτοιες που να δημιουργούν σημαντικές δυσλειτουργίες.

«Μας απασχόλησαν οι νοσήσεις εκπαιδευτικών και γι' αυτό προχωράμε σε προσλήψεις αναπληρωτών», σημείωσε επίσης.

Χθες, ο υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ισχύσει το παραπάνω με μία προϋπόθεση. Όπως τόνισε, αν η κυβέρνηση διαπιστώσει ότι οι πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας σπεύσουν μαζικά να εμβολιαστούν, ενδέχεται το πρόστιμο να μην ισχύσει. 

Από την πλευρά του, πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν θα δοθεί καμία απολύτως παράταση στην εφαρμογή των προστίμων για τους άνω των 60 που επιμένουν να μην εμβολιαστούν. Όπως είπε επίσης στον ΣΚΑΪ, έχουν ακόμη στη διάθεσή τους πέντε ημέρες για να κλείσουν τα ραντεβού τους και να εμβολιαστούν.


Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και για τους άνω των 50 ετών.


Ποιοι θα πληρώσουν 50 ευρώ

Όπως προβλέπεται, για τον μήνα Ιανουάριο θα ισχύσει «έκπτωση» 50 ευρώ στο πρόστιμο.


Από εκεί και πέρα, στην περίπτωση διενέργειας της πρώτης δόσης έως και τη 15η μέρα του μήνα και ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού κύκλου σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο, ειδικώς για τον μήνα αυτό, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 50 ευρώ.


Ποιοι εξαιρούνται

Δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για:

Όσους έχουν νοσήσει και για διάστημα 180 ημερών από τη νόσηση
Όσους έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου.