9 κόλπα για να διώξετε τις άσχημες οσμές από το υπνοδωμάτιο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

9 κόλπα για να διώξετε τις άσχημες οσμές από το υπνοδωμάτιο



Εκτός από τη χρησιμοποίηση φυσικών αρωμάτων που εξουδετερώνουν τις μυρωδιές στον αέρα, είναι σημαντικό να αερίζετε τους χώρους σας για να βάλετε ένα οριστικό τέλος στις ενοχλητικές οσμές.

Κάποιοι συγκεκριμένοι χώροι του σπιτιού, όπως η κουζίνα και το μπάνιο, τείνουν να αποκτούν άσχημες οσμές.

Αν έχετε παρατηρήσει και εσείς κάτι αντίστοιχο να συμβαίνει στην κρεβατοκάμαρά σας ή σε άλλα δωμάτια, δώστε προσοχή στις παρακάτω συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τις άσχημες μυρωδιές από το σπίτι σας.

Είναι απλές και οικονομικές. Θα παρατηρήσετε αισθητή βελτίωση και θα μας ευγνωμονείτε!


1. Αερίστε καλά τους χώρους σας για να μη μυρίζουν
Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά αν αερίζετε την κρεβατοκάμαρά σας, θα ανανεώσετε τον αέρα και θα εξαλείψετε τις οσμές που βαραίνουν την ατμόσφαιρα.
Οι οσμές μπορεί να προέρχονται από τον μη σωστά ανακυκλούμενο αέρα, οπότε τίποτα δεν είναι πιο αποτελεσματικό από το άνοιγμα των παραθύρων που επιτρέπει στον καθαρό αέρα να μπει μέσα.


2. Καθαρίστε τα πορτατίφ και τις λάμπες
Αυτή η συμβουλή είναι εξαιρετικά χρήσιμη αν ζείτε σε σπίτι καπνιστών. Ο καπνός όχι μόνο »ποτίζει» τα υφάσματα, αφήνοντας μια επίμονη μυρωδιά, αλλά σχηματίζει και ένα αόρατο στρώμα πάνω στις λάμπες.
Κάθε φορά που ανάβετε το φως, η λάμπα θερμαίνει το στρώμα και η μυρωδιά επιστρέφει. Για να λύσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα, απλώς σκουπίστε και καθαρίστε τις λάμπες του δωματίου με ένα πανί σε τακτική βάση.


3. Χρησιμοποιήστε λάμπες φθορίου
Κάνετε τις λάμπες και τα άλλα φωτιστικά του σπιτιού σας συμμάχους σας στον πόλεμο κατά των οσμών. Οι λάμπες φθορίου θα αφήσουν μια ουδέτερη οσμή στο δωμάτιό σας.
Κάποιοι σωλήνες σε αυτού του τύπου τα φωτιστικά είναι επικαλυμμένοι με επίστρωση διοξειδίου τιτανίου που απορροφά τις άσχημες οσμές όταν το φως είναι αναμμένο.
Φυσικά και πρόκειται για ειδικές λάμπες που θα βρείτε σε ειδικά καταστήματα.


4. Φροντίστε τα χαλιά σας
Οι άσχημες οσμές συχνά αναδύονται από τα υφάσματα, ειδικά από τα χαλιά και τις μοκέτες.
Για να εξαφανίσετε τις μυρωδιές αυτές, σκουπίστε πρώτα το χαλί με την ηλεκτρική σκούπα. Έπειτα, απλώστε πάνω του ένα προϊόν στεγνού καθαρισμού που απομακρύνει τις οσμές.
Η μαγειρική σόδα είναι μια καλή (και οικονομική) επιλογή.


5. Χρησιμοποιήστε λεμόνια
Τα λεμόνια έχουν τόσες πολλές ευεργετικές ιδιότητες και χρήσεις. Χρησιμοποιήστε τα για να εξαφανίσετε μυρωδιές από ψάρι ή άλλες οσμές από το μαγείρεμα που διεισδύουν σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Ή απλώς χρησιμοποιήστε το φρέσκο άρωμά τους για να φρεσκάρετε ένα δωμάτιο.
Για να το επιτύχετε, κόψτε 3 λεμόνια στη μέση και βράστε τα με μπόλικο νερό.
Αφήστε να βράσουν για 30 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να παρατηρήσετε πως αρχίζουν να απελευθερώνουν το άρωμα των εσπεριδοειδών. Αφήστε να κρυώσουν εκεί όπου θέλετε να ανανεώσετε τον αέρα. Πρόκειται για μια πραγματικά αποτελεσματική σπιτική λύση.


6. Καθαρίστε τις ταπετσαρίες
Ο καθαρισμός της ταπετσαρίας του καθιστικού σας είναι πραγματικά σημαντικός. Βεβαιωθείτε πως το προϊόν καθαρισμού που θα χρησιμοποιήσετε είναι συμβατό με το ύφασμα του καναπέ σας. Προσπαθήστε να βρείτε κάποιο που να περιέχει άρωμα.
Πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε καθαριστικό, πρέπει πρώτα να σκουπίσετε με την ηλεκτρική σκούπα την ταπετσαρία, για να έχετε ένα πραγματικά αποτελεσματικό καθάρισμα.
Για τους δερμάτινους καναπέδες, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τις οσμές είναι να τους καθαρίζετε με σαπούνι που έχει βάση το ελαιόλαδο και είναι ειδικά φτιαγμένο για δέρματα.


7. Αποσμητικά χώρου… εν δράσει
Η χρησιμοποίηση ενός αποσμητικού χώρου είναι μια ακόμη απλή λύση για να ξεφορτωθείτε τις μυρωδιές και να ανακτήσετε την όμορφη μυρωδιά του υπνοδωματίου σας.
Για να φτιάξετε το δικό σας, αναμείξτε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας με νερό και βάλτε τα μαζί σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα. Ψεκάστε το διάλυμα περιμετρικά στο δωμάτιο για να εξαλείψετε τις επίμονες μυρωδιές.


8. Το σωτήριο ποτπουρί
Ένας ακόμα τρόπος για να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα είναι το ποτπουρί λουλουδιών. Πρόκειται για κάτι που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας.
Πάρτε ένα υφασμάτινο σακουλάκι και γεμίστε το με διάφορα αρωματικά λουλούδια και μυρωδικά βότανα. Το σακουλάκι θα απελευθερώσει απίθανα αρώματα. Τοποθετήστε το οπουδήποτε στο σπίτι και ειδικά εκεί όπου εντοπίζετε τις εντονότερα άσχημες οσμές.


9. Το ξίδι εξαφανίζει τις άσχημες μυρωδιές
Για να αποτελέσουν οριστικό παρελθόν οι άσχημες μυρωδιές, αφήστε μια κούπα με λευκό ξίδι στο δωμάτιο.
Μετά από μερικές ώρες το δωμάτιο θα μυρίζει πολύ πιο όμορφα επειδή ακριβώς το ξίδι θα έχει απορροφήσει όλες τις άσχημες μυρωδιές.
Αυτό το κόλπο λειτουργεί επίσης και σε δωμάτια με πιο βαριές μυρωδιές, όπως η κουζίνα ή το μπάνιο.
Απλώς αναμείξτε σε μια κούπα ξίδι και νερό και αφήστε τη για λίγο μέσα στο χώρο. Έπειτα διώξτε τη και χύστε το νερό. Θα παρατηρήσετε πραγματική διαφορά.