Μακροζωία – Ποιες είναι οι τροφές που μας χαρίζουν χρόνια και δεν πηγαίνει το μυαλό μας; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μακροζωία – Ποιες είναι οι τροφές που μας χαρίζουν χρόνια και δεν πηγαίνει το μυαλό μας;



5 τροφές που δεν έχουμε συνδέσει με τη μακροζωία

Οι περισσότεροι όταν ακούμε για διατροφή που προάγει τη μακροζωία σκεφτόμαστε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τη βρόμη, το γιαούρτι, τους ξηρούς καρπούς και τα όσπρια. 

Στην πραγματικότητα όμως αυτές είναι μόνο μερικές από τις καλύτερες επιλογές που έχουμε. Υπάρχουν ορισμένες τροφές που δεν έχουμε συνδέσει με τη μακροζωία και που μπορούν να προσφέρουν πολλά στην υγεία μας. Αξίζει λοιπόν να τις βάλουμε στο πιάτο μας.

Δεν αποτελεί υπερβολή η παραδοχή ότι η διατροφή μας επηρεάζει τα πάντα, από το δέρμα και το βάρος μας μέχρι τα επίπεδα ενέργειάς μας και τη συγκέντρωσή μας. Αλλωστε, πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι ορισμένες τροφές μπορούν να σας κάνουν να αισθάνεστε πιο χορτάτοι, γεμάτοι ενέργεια, καθώς και να προάγουν τη συνολική υγεία σας. Μάλιστα, το να βάζετε στο πιάτο σας τις σωστές τροφές μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο και καλύτερα, συμβάλλοντας στην πρόληψη ορισμένων ασθενειών και ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Όταν μιλάμε για τροφές που έχουν συνδεθεί με τη μακροζωία, εννοούμε τροφές που φαίνεται να μειώνουν τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες, διατηρούν τη γλυκόζη του αίματος σχετικά σταθερή όλη την ημέρα, εξισορροπούν τα λιπαρά οξέα και παρέχουν επαρκή πρωτεΐνη.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, ανακαλύψτε μερικές τροφές που μπορεί να προάγουν τη μακροζωία και που δεν τις συνδέουμε συνήθως με τη μακροζωία.

Το ΒΗΜΑ