Αυτά είναι τα ποτά που επιβαρύνουν το σπλαχνικό λίπος - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αυτά είναι τα ποτά που επιβαρύνουν το σπλαχνικό λίπος


Το σπλαχνικό λίπος είναι το λίπος γύρω από την κοιλιά, το οποίο, σύμφωνα με τους ειδικούς, συνδέεται με πολλές παθήσεις, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο διαβήτης Τύπου Β. 


Όσο κι αν νομίζουμε ότι οφείλεται στη διατροφή μας, συμφωνα με τους ειδικούς οφείλεται κυρίως σε γενετικούς παράγοντες.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες κακές διατροφικές συνήθειες που επιβαρύνουν τη συσσώρευση λίπους στην περιοχή γύρω από την κοιλιά. Οι διαιτολόγοι μάς αποκαλύπτουν ποιο είναι το πιο επικίνδυνο ποτό!

Και δεν είναι άλλο από τα ποτά και τα ροφήματα με προσθήκη ζάχαρης! Στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν όχι μόνο τα συσκευασμένα αναψυκτικά και οι χυμοί αλλά και τα ροφήματα που φτιάχνουμε μόνοι μας, σε περίπτωση που συνηθίζουμε να προσθέτουμε ζάχαρη!

 Παράλληλα, το ίδιο ένοχα είναι και ποτά που εμφανίζονται ότι κάνουν καλό στην υγεία ή δίνουν ενέργεια όπως κάποια energy drinks ή παγωμένα τσάγια, τα οποία έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πρόσθετη ζάχαρη. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η έξτρα προσθήκη ζάχαρης -σε ποσό πέρα από τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα- δεν μας προσφέρει κανένα θρεπτικό συστατικό αλλά αντιθέτως επιβαρύνει την υγεία μας.


Ποιο είναι το ιδανικό ρόφημα για τη ρύθμιση του σπλαχνικού λίπους;

Οι διαιτολόγοι συνιστούν να μειώσουμε την κατανάλωση ζάχαρης ξεκινώντας από τα ροφήματα ή τα ποτά που καταναλώνουμε συχνά, όπως ο καφές μας. 
Αν πίνετε ειδικά πολλούς καφέδες την ημέρα, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξετε τις συνήθειές σας, τουλάχιστον όσον αφορά τις ποσότητες ζάχαρης που προσθέτετε.
Το ιδανικό ρόφημα, ωστόσο, με πλούσια οξειδωτικά συστατικά, είναι το πράσινο τσάι, που βοηθά στη μείωση του λίπους και τη ρύθμιση του μεταβολισμού.